avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antene pe fatada blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antene pe fatada blocurilor

Buna ziua.
Cred ca am citit undeva ca montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor parabolice pe zidurile (fatada) blocurilor nu ar avea nevoie de autorizatie de construire. As dori sa stiu, care este reglementarea legala ?
Dar, din punct de vedere al utilizarii proprietatii comune, ar fi necesara aprobarea asociatiei de proprietari din imobil ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:35, 11 Martie 2012
Teoretic ,conform art 11 (2) din L nr 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

Practca demonstareza ca prin fatadele "antenate" se incalca norma in vigoare,fie datorita dezinteresului presedintelui de asociatie ca si reprezentant legal al acesteia ,fie datorita interesului personal al acelora care inteleg sa ocupe in interes personal spatiul comun
Nu aveti nevoie de autorizatie de construire, dar, cel putin teoretic, aveti nevoie de acordul asociatiei de proprietari.
Ca in practica nu se intampla asa, este alta poveste...
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Atat aparatete de aer conditionat cat si antenele parabolice sunt un pericol pentru ceilalti colacatari .
Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla , in caz de cutremur ....


Cred ca exagerati in legatura cu pericolul, in caz de cutremur te omoara plafonul care se darama peste tine, nu ligeanul unei antene parabolice.
Dar se pune problema aspectului exterior al fatadei, care este foarte inestetic, iar lege oricum exista, numai ca nu se aplica (L 230/2007).
Asa exista si o HCL care amendeaza expunerea rufelor in extreriorul balcoanelor la uscat, dar nu am auzit pe nimeni sa o aplice, si oricum cred ca 99% din populatia de la bloc ar fi amendata in acest caz.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Antene și aparate aer condiționat pe fatada blocului calu123 calu123 Buna ziua, In ce măsura este legală montarea aparatelor de aer condiționat și a antenelor parabolice pe fațada blocului (terasa și balcon)? (vezi toată discuția)
Montare antena satelit perete exterior danieljianu danieljianu Buna ziua. As dori sa stiu daca am dreptul sa montez o antena de satelit pe peretele exterior al unei camere. Administratorul mi-a spus ca peretele ... (vezi toată discuția)
Pardosela balcon MSandaC MSandaC Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)