avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare definitiva-executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare definitiva-executare pedeapsa

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema:o persoana a fost condamnata printr-ohotarare definitiva la 2 ani si 8 luni inchsoare-infractiune pe drumurile publice(a avut si recidiva) .Problemele abordate de mine sunt urmatoarele:
1.care sunt modalitatile de reducere a termenului de executare a pedepsei(stiu ca se reduce din pedeapsa daca cere sa munceasca si pt buna purtare,dar nu stiu exact ce inseamna si daca este acelasi lucru:efectuarea muncii cu buna purtare)
2.exista posibilitatea ca persoana sa faca inchisoare la locul de munca?(mentionez ca este angajat )Daca acest lucru este posibil va rog sa imi spuneti cum si unde anume trebuie sa solicite acest lucru.
3.Persoana in cauza este studenta la o facultate la zi,acreditata.Cum va putea sa isi sustina examenele?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:04, 3 Aprilie 2012
pentru a reduce pedeapsa trebuie sa lucrati si sa aveti un comportament exemplar
multumesc frumos!asta stiu,dar puteti sa imi dati mai multe amanunte?Rog si alte persoane care sunt in masura sa ma ajute cu raspunsuri la intrebarile abordate.Va multumesc inca odata!
1 . dupa depunerea in penitenciar , i se va stabili un regim de executare care probabil va vi regimul semideschis si va fi scos si de o comisie de munci si i se vor explica locurile de munca si zilele pe care le poate castiga pe baza muncii prestate.
din 2 ani si 8 luni trebuie sa execute 1 an 9 luni si 10 zile din care se scad zilele castigate prin munca.
2. fiind deja condamnat cu executare in stare de detentie nu poate executa la locul de munca deoarece asta e o alta pedeapsa si nu i se poate schimba pedeapsa acum.
3. daca doreste sa-si termine studiile nu o poate face decat la fara frecventa sau la distanta deoarece asa prevede legea 275/2006 , legea privind executarea pedepselor.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurie date.Va rog sa imi permiteti sa va mai intreb ceva:in afara de zilele libere prin care i se micsoreaza pedeapsa,mai poate castiga zile libere si pentru comportament bun?
Prin comportamant bun nu castiga zile, dar fara un comportament bun nu poate beneficia de liberare conditionata. Astfel aceasta este prima conditie pt ca un condamnat sa poata fi liberat conditionat.
Poate castiga zile si participand la activitati educationale, de asemenea, daca isi continua educatia in penitenciar, facultatea, poate castiga pana la 30 de zile pt fiecare semestru promovat.
Cititi Legea 275/2006, veti gasi toate detaliile de care aveti nevoie.

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata r.roxyk r.roxyk La o pedeapsa de 5 ani eliberarea conditionata se face dupa doua treimi din pedeapsa ceea ce inseamna 3 ani si 4 luni.......tot dupa 3 ani si 4 luni ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)