avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare definitiva-executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare definitiva-executare pedeapsa

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema:o persoana a fost condamnata printr-ohotarare definitiva la 2 ani si 8 luni inchsoare-infractiune pe drumurile publice(a avut si recidiva) .Problemele abordate de mine sunt urmatoarele:
1.care sunt modalitatile de reducere a termenului de executare a pedepsei(stiu ca se reduce din pedeapsa daca cere sa munceasca si pt buna purtare,dar nu stiu exact ce inseamna si daca este acelasi lucru:efectuarea muncii cu buna purtare)
2.exista posibilitatea ca persoana sa faca inchisoare la locul de munca?(mentionez ca este angajat )Daca acest lucru este posibil va rog sa imi spuneti cum si unde anume trebuie sa solicite acest lucru.
3.Persoana in cauza este studenta la o facultate la zi,acreditata.Cum va putea sa isi sustina examenele?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:04, 3 Aprilie 2012
nu zile libere se acorda ci, din perioada pe care o are de executat pana la a implini fractia de 2/3 din pedeapsa se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate.
Multumesc frumos pentru raspunsurile oferite!
puteti sa imi spuneti daca infractiunea pe drumurile publice este considerata o infractiune din culpa?
Spuneti exact despre ce infractiune este vorba pt a va putea raspunde care este forma de vinovatie cu care se poate savarsi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata r.roxyk r.roxyk La o pedeapsa de 5 ani eliberarea conditionata se face dupa doua treimi din pedeapsa ceea ce inseamna 3 ani si 4 luni.......tot dupa 3 ani si 4 luni ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)