Va rog sa-mi spuneti daca in concediu de crestere copil fiind, pot inregistra venituri in cadrul Intreprinderii individuale pe care o detin. Mentionez ca imi este suspendata activitatea la angajatorul unde sunt cu CIM ( norma intreaga) , dar nu mi-e foarte clar daca e vreo problema sa inregistrez in aceasta perioada de doi ani venituri in cadrul intreprinderii individuale proprii ( unde binenteles nu am statut de angajat)
Pe intervalul de timp cât sunteţi în concediu pentru creşterea copilului şi beneficiaţi de indemnizatie pentru creşterea copilului nu aveţi voie să realizaţi şi alte venituri. chiar în activitatea de la intreprinderea individuală.
Dacă se intâmplă acest lucru va trebui să restituiţi indemnizaţia pentru creşterea copilului primită !
Sănătate !!
OUG nr.111/2010 la art. 13 prevede ca:
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau
stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de:
.....
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru
creşterea copilului;
Deci activitatea intreprinderii individuale trebuie sa se suspende pe perioada primirii indemnizatiei.