avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este permisa infiintarea unei societati comerciale ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este permisa infiintarea unei societati comerciale fara angajati?

Intentionez sa infiintez o firma de prestare servicii de cursuri de limbi straine, in special limba germana. De activitate ma voi ocupa eu pentru inceput, cel putin pentur primul an. NU am nevoie de angajati, activitatea deszasurand-o eu. Se poate sa nu imi fac angajati, si astfel niste costuri pe care nu mi le doresc?
In plus, am vazut in legilatie ca ma pot angaja pe mine, dar nu stiu daca este vre-un avantaj sa faca cest lucru, caci desi voi avea cheltuiala cu salariul meu, voi avea cheltuieli cu darile la stat.
De asemenea, iar nu am inteles daca eu, cea care pune bazele firmei, sunt asociat unic sau administrator. Sau sunt doua persoane diferite. Daca da, atunci pot avea calitatea de administrator in firma, pe langa cea de asociat?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Ionela Jumară , utilizator 18:45, 22 Februarie 2022
Pai trebuie sa va decideti ce fel de firma vreti sa va faceti. In sfarsit, indiferent ce vreti sa faceti, mai intai faceti firma, apoi faceti angajari, ca invers nu se poate.
Mergeti la Registrul Comertului si va sfatuiti acolo cu juristii lor. Decideti-va ce fel de firma vreti sa va infiintati si apoi urmariti legislatia pusa la dispozitie de acestia sau care se gaseste peste tot.
Chiar si in cazul unei PFA, puteti sa va angajati pe dvs. insiva, dar depinde ce urmariti. Mai studiati aici pe forum, sectiunea de PFA, II sau IF.
Succes!
Este posibila infintarea unei societati care sa nu aiba salariati pentru inceput ...
Da este posibi. nu e o conditie a infiintari firmei si nici a existentei ei dupa infiintare.
Din punct de vedere fiscal, puteti infiinta o societate comerciala ca fiind platitoare de impozit pe profit fara a avea angajati. Daca optati ptr o societate platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, atunci va trebui sa aveti minim 1 angajat. Atentie mare in momentul infiintarii ptr ce regim fiscal optati.

De asemenea, puteti avea calitatea de administrator pe langa cea de asociat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
jade_0923, utilizator
Hallo,
Puteti infiinta un SRL cu plata impozitului pe profit ..si nu e obligatoriu sa aveti angajati !
Problema MARE aici este ca nu va puteti folosi de banii incasati dupa BUNUL PLAC al dvs !!!!! Puteti folosi banii doar dupa un an , dupa ridicarea DIVIDENTELOR !!!!
Si va puteti angaja si pe Dvs insasi va !! atat la firma cu impozit pe profit cat si ca microintreprindere si atunci beneficiati de salar !!
Daca aveti pregatirea necesara activitatii pe care o doriti a face , atunci mai bine infiintati un P F A !!! Aici banii incasati sunt ai Dvs , si ii puteti folosi simplu , dupa bunul plac !!!

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)
Declarare microintreprindere icsys icsys Cum spuneam si in alt topic, doresc sa imi deschid un SRL in care sunt unic asociat, pe care sa il declar microintreprindere. Una din conditii este sa am ... (vezi toată discuția)