avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Are voie,legal,o firmã sã producã în afara þãrii ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Are voie,legal,o firmã sã producã în afara þãrii marfã cu sigla firmei ºi sã o vândã în þarã cu eticheta ,,Produs în România"?

Dupa cum am postat si titlul intrebarii este legal acest lucru,sa produci in afara marfa care vine in tara direct cu sigla firmei,pe eticheta scris,,Produs in Romania"si nici nu corespunde ca si calitate cu ceea ce scrie pe eticheta.
Va rog daca poate cineva sa-mi raspunda,multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 19:29, 18 Martie 2012
In situatia expusa, actul comercial in sine este ilegal, cel putin prin prisma legii de protectie a consumatorului - inducerea in eroare a publicului cumparator.

Daca cititi si legea concurentei neloiale, 11/1991, cred ca gasiti si acolo cateva articloe incriminatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de predare a marfurilor contrafacute alinabarbos alinabarbos Imi poate spune cineva daca gasesc un text de lege din care sa rezulte obligatia de predare a bunurilor contrafacute ? (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor nicole28C nicole28C imi puteti spune in baza carui articol se poate da in judecata o firma care a adus prejudicii de imagine unei alte firme din cauza ca pe etichetele ... (vezi toată discuția)
Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)