avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NELAMURIRE FISA MEDICALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NELAMURIRE FISA MEDICALA

BUNA ZIUA,
Imi puteti spune, va rog, daca mi-am depus actele la o firma in vederea angajarii, contractul de munca este legal, avand in vedere faptul ca nu mi-am facut nicio fisa medicala si nici adv. de la medicul de familie nu mi s-a cerut? Din cate stiu eu asa ceva nu e posibil.... Care este gravitatea acestui fapt?

MII DE MULTUMIRI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 18 Noiembrie 2008
Sanctiunea este nulitatea contractului individual de munca!
O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care atestă faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
Nerespectarea prevederilor susmenţionate atrage nulitatea contractului individual de muncă.
În situaţia în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauza este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara analize Vioreld Vioreld buna ziua. ce se poate intampla daca o firma angajeaza un om fara sa-l trimita la analize? (vezi toată discuția)
!!!!!!! certificat medical nesolicitat la angajare :) peterstern peterstern Daca nu mi s-a solicitat certificatul medical la angajare e nul contractul de munca ? E nul absolut? Dar actele aditionale la c. de munca, in speta clauza ... (vezi toată discuția)