avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat in legatura cu situatia mentionata mai jos:
Bunicii mei au doi copii: pe mama si pe unchiul meu. Anul trecut, in vara, bunicul s-a imbolnavit grav de cancer si intr-un timp foarte scurt a murit (3-4 luni). Bunicul era unic proprietar pe casa si terenul unde locuiau bunicii mei. Din cauza unor certuri din familie, bunicul a decis sa faca contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si cu clauza de intretinere in favoarea bunicului si a bunicii, proprietari devenind unchiul si matusa.
Ce sanse de castig ar avea mama daca ar ataca acest contract de vanzare cumparare invocand faptul ca bunicul era grav bolnav, usor de influentat de catre unchiul meu, sub tratament medicamentos si sub influenta citostaticelor? Are rost sa investim timp si bani in aceasta cauza?
Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: simona_vlad , utilizator 21:08, 12 Martie 2012
Contractul de vanzare cumparare incheiat in forma autentica nu poate fi atacat. Singurul care putea "strica" actul era.....bunicul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera munteanu93 munteanu93 Cum poate fi reziliat un contrat d vanzare cunparare cu clauza viagera prin decesul unuia din propritari. buna ziua am si eu o mica intrebare matusa mea si cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca david08 david08 Buna ziua, Povestea este in felul urmator, bunicul meu a murit in anul 2002, iar unchiul meu impreuna cu sotia lui s-au mutat in casa parinteasca unde inca ... (vezi toată discuția)