avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

suntem doua surori,parintii nostri au decedat,tatal in 1998 iar mama in febroarie 2004.de curand am aflat ca sora mea a facut are un certificat de mostenitor din septembrie 2004 ,iar din 2007 un supliment la acel certificat.parintii nostri au avut un apartament 2 camere si un teren.in acel certificat supliment de mostenitor spune ca eu as fi renuntat la succesiune in baza art 700.mentionez ca eu nu am fost chemata niciodata la un notariat,nestiind nimic de vreo succesiune,fiind straina si de cel din 2004 si de cel din 2007.este posibil sa fi facut succesiunea si ce as mai putea eu sa fac acum?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:27, 12 Martie 2012
Puteti cere prin instanta anularea certificatelor de mostenitor si sa faceti dovada acceptarii tacite a succesiunii in termen de 6 luni de la deces pentru fiecare dintre parinti.
6 luni?tata a murit in 1998 iar mama in 2004.ce sa fac?
Nu prea aveti ce face! Este greu de repus in termenul de optiune succesorala pentru ca nu va aflati in imposibilitatea de a va orezenta si stiati de decesul parintilor dvs.
stiam de deces dar nu stiam de succesiune.s-a putut face fara mine?
Este posibil! Depinde ce a declarat sora dvs! Daca dvs nu puteti dovedi ca ati facut acte de acceptare tacita a succesiunii, adica plata unor datorii ale mostenirii, ale unor impozite pt bunurile succesorale, incasarea de chirii pentru bunurile succesorale sau nu ati acceptat mostenirea prin declaratie autentica in fata unui notar in termenul de optiune succesorala e foarte dificil ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigidiri gigidiri In urma decesului tatalui am fost repartizati unui notar pentru succesiune.Aceasta s-a realizat in 2005 fara participarea unui membru (verisoara infiata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune elaba elaba in cat timp de la decesul unui parinte se poate deschide succesiunea? (vezi toată discuția)