avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit pe vanzare teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit pe vanzare teren

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie : Am vandut un teren agricol pentru suma de 15 000 lei. Am auzit ca trebuie sa platesc impozit pentru banii astia ,cam cat este procentul? Cine ma v-a informa cat am de plata ,in cazul asta?Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 20:24, 12 Martie 2012
Datorati Impozit pe venit: 3% până la valoarea tranzactiei de 200.000 lei, inclusiv.
- Impozitul va calcula şi se va încasa de notarul public înainte de autentificarea actului de vanzare-cumparare, in cazul in care transferul se face prin procedura norariala
- În cazul în care transferul dreptului de proprietate se realizează prin hotărâre judecătorească sau prin altă procedură, impozitul se calculează şi se încasează de către Admin.Financiara (caz in care se depune declaratie de venit formular 209).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta ticnita ticnita Buna ziua, am o garsoniera pe care am cumparat-o in 2011, pe numele meu, azi incerc s-o vand si sa-mi cumpar un apartament cu o camera. Am auzit ca se plateste ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament gabi-ficus gabi-ficus buna,as dori sa vand un apartament cu 60000e,pe care il am din 2005,ce impozit platesc la stat?multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit pe vanzare unui teren? dima_fl dima_fl Un teren ,dobandit prin mostenire de la tata,daca il vand pana la 1 ianuarie 2011,platesc impozit pe suma incasata,sau nu? (vezi toată discuția)