avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract inchiriere

Buna ziua,
Am inchiriat apartamentul; am contract de inchiriere inregistrat la finante, proces vb de predare primire, totul ok. Acum cateva zile m-a anuntat chiriasul ca din 15 pleaca. La inceput mi-a dat garantie 100 euro. N-eam inteles ca-i scad din ultima chirie si ce mai ramane din facturile ce le are de achitat. Cum sa procedez cu el pt ca mai sunt facturi ce vor veni abia luna viitoare, tot pt perioada in care el a stat in chirie. Ce hartie sa fac cu el si cum sa scriu in ea, de unde sa rezulte ca desi pleaca imi va achita toate facturile.?
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 12:18, 15 Martie 2012
In mod obisnuit, în contract se prevede ca garantia se restituie dupa achitarea integrala a cheltuielilor cu utilitatile sau dupa compensarea garantiei cu contravaloarea acestora. Aveti o astfel de clauză în contract?
Până la semnarea procesului verbal de predare primire, aţi putea merge să faceţi citirea la lumină, de pildă şi să mergeţi împreună cu chiriaşul să achite. Întreţinerea se poate estima în funcţie de facturile de pe ultimele luni.
Faceti cu chiriasul un acord de reziliere a contractului in care spuneti ca contractul incetateaza la data de 15 dar chiriasul isi mentine obligatia de plata a cheltuielilor de intretinere pentru perioada in care a locuit in imobil.

In cazul in care nu sunteti de acord cu rezilierea trebuie sa stiti ca legea stabileste un preaviz legal de 60 de zile inainte de relizierea contractului.
am inteles, va multumesc!
Mai jos este un paragraf din contract:
"La inchierierea prezentului contract CHIRIASUL a achitat catre PROPRIETAR suma de 100,00euro, reprezentand garantie. Aceasta garantie va fii restituita de catre PROPRIETAR CHRIASULUI la incetarea perezentului contract, dupa ce chiriasul s-a achitat de toate datoriile (chirie, cheltuieli, e.t.c.), sau la cererea chiriasului se va scadea din ultima chirie."

Este OK cum am facut contractul?
Chiriasul vrea sa-i compensez garantia de 100 euro cu o parte din datorii.
Fac act aditional de reziliere a contractului in care spun ca contractul incetateaza la data de 15 dar chiriasul isi mentine obligatia de plata a cheltuielilor de intretinere pentru perioada in care a locuit in imobil, o parte compensandu-se cu garantia?



Puteti face si asa.

Alte discuții în legătură

Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)
Chirias firma - rau platnic! emilia1977 emilia1977 Avem un chirias FIRMA cu problema la plata si dorim sa ne ajutati cu o opinia dvs in acest sens. Relatare caz: Abia a achitat chiria pe noiembrie total, si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere relu miclut relu miclut Este vorba despre un spatiu inchiriat de mine persoana fizica unei firme pentru folosinta .La plata chiriei s-a acumulat o restanta a platii pentru sase ... (vezi toată discuția)