avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CHIRIAS FIRMA - rau platnic!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CHIRIAS FIRMA - rau platnic!

Avem un chirias FIRMA cu problema la plata si dorim sa ne ajutati cu o opinia dvs in acest sens. Relatare caz: Abia a achitat chiria pe noiembrie total, si decembrie partial( mai datoreaza 400 lei pentru Dec 2016), plus intretinere pe 8 luni in urma.ln contract scrie ca poate inceta din initiativa prorpietarului daca are 1 luna chirie neplatita sau 1 luna intretinere.Am notificat in 06.01 pentru neplata intretinere si ca contractul va inceta in data de 11.01.17 . Urma sa merg luni la anaf sa il incetez. Dar am aflat ca nu il pot da afara pana la martie, conform cod civil- pe timp de iarna.Este valabil si la firme?? Si ca ar trebui sa il notific prin executor ca sa pot sa incep evacuarea legal. Nu doreste sa plece, promite ca plateste doar.
De semnat mi-a semnat tot, acord rezilere, notificari, pv predare –primire spatiu, doar ca nu renunta singur si nu pleaca. M-as duce la finante si maine , dar nu stiu ce consecinte are aceasta actiune a mea, daca el nu pleaca singur.

Administratia blocului a spus ca ma da in judecata pe mine proprietar, dar ca ma lasa pana la 30.01.17. Ce mai pot face intre timp?

In alta camera a apartamentului am un cabinet psihologie deschis in 2016, fara prea multa activitate. Abia acum a aparut un client. Si nu am participat la intretinere pana acum. Poate administratia sa dea in judecata pe PROPRIETAR, adica pe mine, si sa pretinda de la cabinet intretinerea? care efectiv este a chiriasului de mai sus, caci el a stat si a consumat in apartament pana la acest moment.
Sa mai fac un acord cu chiriasul? ca daca nu plateste in termen de..execut garantia, care e pe zero el neplatind utilitati si facturi.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:10, 15 Ianuarie 2017
Prevederea legala care interzice evacuarea in timpul iernii se aplica doar imobilelor cu destinatie de locuinta, adica daca chiriasii sunt p.f.
Pentru recuperarea cheltuielilor asociatia da in judecata proprietarul si ii solicita acestuia plata nu chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias firma - rau platnic! emilia1977 emilia1977 Avem un chirias FIRMA cu problema la plata si dorim sa ne ajutati cu o opinia dvs in acest sens. Relatare caz: Abia a achitat chiria pe noiembrie total, si ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)