avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. Consecinte daca ea nu este reactivata.

Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In aceste zile se vor implini cei trei ani de la suspendare si sunt convinsa ca foarte multe societati comerciale nu vor mai fi reactivate. In concluzie, in acest caz, ce se va intampla cu ele (si eu am o sc SRL in aceiasi situatie)? Vor fi desfiintate, radiate din oficiu? Vor exista unele costuri? In suma de cat si cine le va suporta?

Pentru un exemplu real pot prezenta situatia societatii comerciale la care sunt eu administrator unic (sc infiintata de mine ca SRL). Aceasta nu are activitate de la infiintare (2004), nu are angajati, este neplatitoare de TVA, nu are datorii la stat ori la terte persoane sau litigii de orice natura. Toate situatiile financiare si declaratiile sunt depuse la zi, la ANAF, la termenele legale. Din 2009 este cu activitatea suspendata si in aprilie anul acesta se vor implini cei trei ani de la suspendare. In cazul in care n-o reactivez, intrucat nu a produs nimic si nici nu intrevad (in situatia actuala economica) sa produca nimic in viitor, care sunt consecintele acestui fapt.

Probabil ca ce am expus eu acum era interesant daca era preluat si conceput un articol mai pe larg intrucat situatia mea este similara pentru multe alte mii de alte firme din intreaga tara.
Cu multumiri pentru atentia acordata, va urez o zi buna.
Cel mai recent răspuns: irina Cirjaleanu , utilizator 15:51, 2 Octombrie 2017
Daca nu optati pentru reluarea activitatii aveti posibilitatea sa decideti dizolvarea si lichidarea acestei societati.
Este indicat sa demarati dv. procedurile, costurile sunt mai mici in acest caz.

In cazul in care nu solicitati relurea activitatii, ONRC va putea solicita dizolvarea din oficiu, insa trebuie sa luati in calcul ca dupa expirarea celor trei ani, aveti obligatia sa depuneti declaratiile fiscale cerute de lege. Daca nu va indepliniti obligatia de a depune declartiile in termenul legal, sunteti pasibil de amenzi, ceea ce va ingreuna procedura de lichidare.
Eu si in perioada de suspendare am depus Bilantul contabil si Declaratia 100 la termenele legale. Adica am fost corecta tot timpul si nu as vedea din ce sa primesc amenzi. Insa, dupa expirarea celor trei ani, in cazul in care nu o reactivez, ce se intampla cu societatea comerciala?
In cazul in care nu solicitati reluarea activitatii, societatea va aparea cu mentiunea suspendare expirata.
De la expirarea perioadei de suspendare societatea va fi obligata la plata impozitelor.
Indiferent ca solicitati dumneavoastra dizolvarea sau Registrul Comertului, din oficiu, se va ajunge la procedura de lichidare, in care veti fi obligat sa platiti toate creantele.

Pentru a evita aceasta situatie, este indicat sa lichidati dv. societatea pentru a nu se cumula datorii la bugetul de stat( impozite datorate de la expirarea perioadei de 3 ani)
Multumesc pentru raspuns, insa am niste lamuriri:
1. Nu stiu la ce impozit va referiti. Din 2004 nu a desfasurat nici-un fel de activitate pana-n prezent.
2. Nu stiu ce datorii pot sa se acumuleze la bugetul de stat.
3. Actualmente abia imi duc traiul de pe o zi pe alta si n-am bani s-o reactivez. Si asta ca sa ... si asa nu stiu ce sa fac cu ea. Societatea cere bani ca sa functioneze iar nu-i am.
4. Daca aveam bani o dizolvam, lichidam sau cum s-o mai numi.

Ma scuzati ca va stresez cu problemele mele cand poate le aveti p-ale dvs.
Demarati procedura de lichidare voluntara la ORC, astfel ca cel tirziu la expirarea termenului max.3 ani sa se inregistraze DIZOLVAREA societatii.

Alte discuții în legătură

Lichidare firma doinaradicof doinaradicof Buna ziua, Am o societate comerciala infiintata in 2007., cu sediul social in Slobozia, jud Ialomita. Am desfasurat cateva luni de activitate iar in august ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)