avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as dori sa aflu despre recunoastere de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as dori sa aflu despre recunoastere de paternitate

am o fetita de 9 ani impliniti februarie 2012 ....pina in noiembrie 2011 copilu a avut in certificatul de nastere doar mama ....tatal nu a a vrut sa isi recunoasca copilul....in noiembrie 2011 , dupa aproape 9 ani de zile de la nasterea fetitei tatal a schimbat certificatul de nastere fara ca eu ca si mama si unic tutore legal sa stiu ceva , sa fiu intrebata daca sunt de acord.....in locul linutei care era in dreptul tatalui si-a pus numele lui.....acum imi face nenumarate probleme datorita faptului ca a schimbat certificatul fetitei.....imi puteti spune va rog frumos cum pot sa fac daca se poate sa revina certificatul la normal pentru ca viata fetitei si a mea a devenit un calvar..... imi puterti spune va rog frumos cum e posibil sa fie schimbat un act in felul asta? el a dus la starea civila doar un simplu act facut la notar in care declara ca e tata .... doar atit.... mentionez ca nu am fost casatoriti...... va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: malia , utilizator 03:09, 27 Noiembrie 2012
Este perfect legal ce a facut tatal biologic al copilului si absolut imoral in acelasi timp.
Da, oricine de pe strada poate face acest gest, insa Dvs. puteti contesta recunoasterea paternitatii, stiind ca acel om de pe strada nu e tatal copilului.
Stiu ca nu va ajuta cu nimic daca va spun ca sunt mii e mame in situatia asta, in care legea permite bulversarea vietii unor familii, prin drepturile conferite "parintelui biologic";
Nu va ramane decat sa umblati prin judecatorii, sa cereti in instanta stabilirea domiciliului fetitei la Dvs., sa cereti autoritate parinteasca unica si sa incercati obtinerea unui "program vizitare minor" cat mai mic - de regula se da standard: 2 weekenduri lunar, de vineri pana duminica si jumatate din vacante la domiciliul sau.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Martonze, utilizator
in sfirsit un raspuns concret.... mii de multumiri.....imi puteti spune va rog frumos daca exista o organizati a femeilor care sunt in situatia mea .....o institutie ...ceva....exista posibilitatea de a darima legea care permite asemenea abuz ?
daca imi puteti da un numar de telefon ...va multumesc inca o data
La ce abuz va referiti ? Certificatul de nastere n-o sa mai " revina la normal", copilul are un tata care acum e trecut si pe certificat.
Cum a zis d-na Martonze mai sus, cereti in instanta ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs, ca numai dvs sa va exercitati autoritatea parinteasca si tatal sa plateasca pensie
Nu am auzit sa existe o asemenea organizatie.
Exista ONG-uri care apara mama si copilul, adica adapostesc mamele alungate din casa sau batute.
Aceasta lege este in consens cu reglementarile europene in domeniu si se merge pe principiul "Un partener rau(adica violent, agresiv,etc.) poate fi un parinte foarte bun."
Mai mult, neplata pensiei alimentare pentru copil nu are legatura cu dreptul la vizita, daca respectivul declara ca nu are venituri, poate sa nu plateasca, cel care creste copilul trebuie sa demonstreze ca acel parinte nu a platit cu reavointa.
Urmati pasii indicati de mine:autoritate unica-asta o puteti obtine usor, prin simpla poveste a Dvs., iar cu vizita-fata e destul de mare si ea are drept de VETO, daca nu vrea relatii cu el, nu le va avea.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Martonze, utilizator
sunt cateva organizatii cred,dar daca este tatal biologic nu aveti ce face decat sa reglementati situatia cu tatal in favoarea copilului pentru a evita problemele ulterioare,legislatia actuala permite tatalui nu doar recunoasterea dar si normalizarea relatiei cu copilul,daca puteti sa intelegeti repercursiuniile asupra vietii copilului,asa cum spunea cineva mai sus,un partener rau nu e si un tata la fel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva de comun acord irinajud irinajud Buna ziua Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)