avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Stiati de obigativitate - REGISTRU DE INCASARI SI ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Stiati de obigativitate - REGISTRU DE INCASARI SI PLATI - pentru persoanele fizice impuse la norma de venit?

Începând cu data de 1 ianuarie 2012, in Legea 571/2003 a fost introdusa la art.49 alin. 8 următoarea prevedere:

“Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.”

Astfel, această categorie de contribuabili, au obligația de a își achiziționa Registru de Încasări și Plăți , de a îl șnurui și parafa la organul fiscal.

Având în vedere faptul că majoritatea persoanelor fizice autorizate care pot beneficia de regimul de impozitare la normă de venit, livrează și prestează servicii direct către populație si au obligația de a utiliza casa de marcat fiscală, Registrul de încasări și plăți se va completa zilnic pe baza raportului zilnic al casei de marcat.

Alte discuții în legătură

Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)
Norma de venit 1ppp 1ppp Am un PFA si sunt impozitat la norma de venit. Trebuie sa tai chitanta si factura la serviciile pe care le prestez (foto-video)? (vezi toată discuția)
Pfa, norma de venit , registru jurnal incasari si plati ioano ioano Pentru PFA , la norma de venit, este obigatorie completarea registrului jurnal de incasari si plati (RJIP) in 2017? sau pentru norma de venit se ... (vezi toată discuția)