avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu stim cum sa procedam
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu stim cum sa procedam

Buna ziua,as vrea sa va expun problema noastra in speranta ca ne puteti ajuta sau indruma macar

Fratele a murit intr un accident de circulatie,in urma caruia a ramas familia indurerata(parintii si fratii) si o fetita dintr o relatie anterioara
In urma procesului s a castigat o suma de bani pt fata si acum nu stim cum sa facem ca sa fie in folosul numai al fetii(mentionez ca a fost o relatie trecatoare,nu casatorie,ea mai avand 3 copii cu barbati diferiti si traieste in conditii mizerabile,educatie,alimentatie si restul ff precare)
Am vrea sa i cumparam o casa sa locuiasca cu mama si fratii ei dar sa fie pe numele ei si cu o clauza ceva de ca i ai ei si ii poate da afara cand ea impilneste varsta de ... sau se marita)
Restul de bani am vrea s ai punem in banca da nu se poate numai pe numele minorului,asa ca poate un cont cu doi titulari ,mama si unul dintre fratii tataului decedat,ca mama sa nu dispuna de banii fetii)
Va rog sa ne ajutati cu ce acte trebuie facute sau macar cu niste indicatii(si in cazul ca d vastra ati putea face actele,ce tarife aveti)

ESTE FFFF IMPORTANTca mama sa nu aiba nici un drept la ce i al fetii pt ca nu merita,nu munceste ,traieste din alocatii,acum concubinul care il are a lasat locul de munca ca cica nu se merita ca au de primit bani

Si daca ,in cel mai rau caz se poate ameninta ca i se ia fata ,pt ca nu are conditii optime pt educatie,crestere,sanatate(suntem disperati)

Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 09:32, 16 Martie 2012
Va multumesc inca o data pt raspuns,dar iar apar nelamuriri: ca sa fie numt alt tutore ce trebuie sa depunem sau sa mergem la instanta de tutela si cerem sa fim numiti,se va face ancheta sociala?
Deci inainte de a lua banii de la asigurari trebuie cerut aprobare pt a cumpara si cheltui bani in favorul minorului
instanta tutelara se afla numai in cadrul judecatorie sau in orice primarie(de ex asistentul social dintr o comuna nu poate exersa in numele instantei tutelare sau poate?
Va multumesc inca o data ca ma ti ajutat sa mai clarific niste lucruri
Daca locuiti in comuna cred ca ar fi bine sa mergeti si sa-i intrebati pe cei de la primarie ce competenta au asistentii sociali, daca sunt si acolo fiindca sincer nu sunt sigura asupra acestui aspect.Cererea de numire o faceti dvs . si veti afla pe parcurs care sunt demersurile , sub ce aspecte ar trebui sa fiti evaluata( in caz ca doriti numirea dvs .) .
Si poate vor efectua si o ancheta sociala la domiciliul minorei, nu stiu , zic si eu, fiindca ati afirmat ca fetita nu are conditii tocmai bune in familia ei.
Va sunt recunoascatoare pt tot si sincer acu m am mai linistit,credeam ca numai mama poate fi tutore si dadeam pierduti banii care au rezultat intr un mod asa dureros si sa fie chltuiti de cineva care nu merita
Va multumesc inca odata
Daca se mai iveste cate ceva ,sper ca nu va suparati daca mai intreb
eu as incerca si nu numai sa scot copilul din aceasta familie in care mama e nedemna . de ce sa creezi conditii uneia care nu merita? simplu si concis . o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este urgent,va rog- protectie copil orfan dana797 dana797 Buna ziua,as vrea sa va expun problema noastra in speranta ca ne puteti ajuta sau indruma macar Fratele a murit intr un accident de circulatie,in urma ... (vezi toată discuția)
Tutorele poate imputenici?? daniel2307 daniel2307 Buna ziua,am si eu o nelamurire si a vrea sa ma ajute cineva.Fratele meu a murit intr un accident anul acesta:nu era casatorit dar are o fetita dintr o relatie ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunului unui minor. conditii waselea waselea buna ziua. ma intereseaza daca un bun(imobil+teren) aflate pe numele unui minor cu varsta de 7 ani, ( teren cumparat pe numele minorului si casa construita ... (vezi toată discuția)