avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC si munca in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC si munca in strainatate

Buna ziua! mi s-a oferit un contract de munca pe 6 luni in strainatate, incepind cu data de 1 mai.Intrebarea nea este cum procedez in situatia in care eu ma aflu inca in ccc pina pe 17 iulie, cind implineste copilul 2 ani.As avea dreptul la 3 luni concediu fara plata si pe urma sa ma reintorc fara probleme la serviciul de aici?Si trebuie sa anunt undeva anume de angajarea in strainatate ptr suspendarea indemnizatiei sau o voi primi in continuare?
Cel mai recent răspuns: m_c , utilizator 11:33, 19 Martie 2012
În situaţia în care aveţi certitudinea plecării în străinătate la muncă în baza unui contract de muncă, aveţi obligaţia să depuneţi o solicitare de încetare a plaţii ICC şi acordarea de stimulent, până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului, Dacă contractul de muncă este cu data de 01.05 2012, solicitarea de încetare a îndemnizaţiei trebuie să o faceţi la Agenţia pe prestaţii si inspectie socială din judeţul de resedinţă, încă din luna aprilie 2012.
Precizare pe perioada cât beneficiaţi de indemnizaţie nu aveţi voie să realizaţi alte venituri profesionale, puteţi opta pentru plata stimulentului!
Va multumesc pentru raspuns!as dori sa va mai intreb , cum anunt angajatorul si cind il anunt , ca nu am de gind sa ma reintorc la servici pentru ca ma angajez in strainatate.Si am dreptul la stimulent chiar daca ma angajez in strainatate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari indemnizatie crestere copil pentru tata WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Data nasterii copilului este 05.10. Ambii parinti indeplinesc conditiile pt. ICC, insa am decis sa depun eu ca tata dosarul pentru ICC. In ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cris7821 cris7821 Buna ziua, Daca sunt in concediu de crestere copil si vreau sa ma intorc la locul de munca inainte de a implini copilul 1 an pt a beneficia de acel ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind icc ruxandrelu ruxandrelu sunt o mamica ce a nascut pe 25 aprilie 2012.din 8 iunie 2012 sunt in crestere copil si am optat pt 1 an de indemnizatie pentru a beneficia de acel stimulent ... (vezi toată discuția)