Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt acuzele pe care mi le aduce, in ideea de a-mi dovedi nevinovatia in instanta, dar acesta a refuzat si continua cu afirmatii defaimatoare mie. Mentionez ca este vorba de o acuzatie de furt si doresc sa-mi dovedesc nevinovatia pe cale legala. Va multumesc.
Practica in acest moment e neunitara, astfel incat se impune sa formulati plangere (atentie termenul este 2 luni de la data faptei sau de la data cand ati stiut cine e autorul).
Prin decizia nr. 8 s-a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în sensul că, normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.
Proces calomnie
Rikidone79
Doresc sa deschid un proces de calomnie impotriva unor persoane si as vrea sa stiu ce sanse de castig am.
Situatia este urmatoarea: Intr-o convorbire ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia
titimarina
Va salut, din nou
am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei.
Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)