Doresc sa inchei pentru o persoana insarcinata in luna a 3-a un contract de colaborare pentru a o ajuta sa primeasca o indemnizatie mai buna deoarece pe cartea de munca are minim pe economie.
As dori sa stiu ce fel de contract se poate face (am inteles ca contractul de colaborare nu mai este valabil) si ce cod COR.
Este posibil un contract de mandat?
La contractul de mandat se plateste tot doar impozit de 16%?
Exista vreo regula ca functia de pe cartea de munca sa fie compatibila cu cea de pe contractul nou creat?
Contractele de prestari servicii nu se inregistreaza in revisal ...
Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum si nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, dupa caz, urmatoarele:
a) dovada eliberata de angajator sau de entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri supuse impozitului, din care sa rezulte ca persoana indreptatita a realizat timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului venituri din salarii, sau, dupa caz, de autoritatea competenta, in caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciara a
angajatorului; b) dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberata de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente si/sau din activitati agricole;
......
Contract de comision
AJV
Imi puteti spune va rog,daca se poate incheia un contract de comision intre un SRL si o persoana fizica(nu PFA)? Daca da,ce taxe se platesc?
Multumesc de ... (vezi toată discuția)