avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Numirea ca inspector in urma promovarii in clasa a ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Numirea ca inspector in urma promovarii in clasa a functionarilor publici din sanatate

Am rugamintea sa-mi spuneti actul normativ care reglementeaza numirea ca inspectori a functionarilor publici promovati in clasa si care desfasoara activitate de control in sanate publica.
Exista un act normativ care spune ca dupa promovare cei care desfasoara activitate de control sint promovati inspectori si nu consilieri?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 19:46, 19 Martie 2012
functionarii publici de clasa a 3-a, promoveaza in clasa prin transformarea functiei detinute la nivelul casei 1. functiile publice generale de clasa 1, care sunt la acelasi nivel de salarizare, si pe care se poate face p[romovarea in clasa, sunt: consilier, expert si inspector.
actul normativ care reglemeneaza cele de mai sus este chiar statutul dumneavoastra: Legea nr.188/1999 (r2) cu modificarile si completarile ulterioare, art.68 - promovarea in clasa, si art.14 alin.(1) - functiile publice de executie de clasa 1.
astfel ca, institutia dumneavoastra are posibilitatea de a va transforma postul la nivelul oricaruia din functiile publice pe care le-am enumerat, fara sa considerati ca daca va transforma functia in consilier sau expert ati fi avut un salariu mai mare, sau atributii mai deosebite.
fisa de post detinuta anterior transformarii, este completata cu atributii mai complexe, avand in vedere promovarea intr-o clasa superioara.
Va multumesc mult pentru raspuns. Temerea mea nu este legata de salariu. Lucrez in seviciul de control si am fost promovata ca si inspector asistent, am decizia , si fisa postului completata. Cei din conducerea institutie pot sa-mi schimbe decizia din inspector in consilier, chiar daca desfasor in continuare activitate de control? O decizie deja emisa poate fi schimbata si in ce conditii. Va multumesc
rectificarea actelor administrative se poate realiza in conditiile si termenele Legii 544 a contenciosului administrativ. daca a intrat in circuitul civil si a produs efecte juridice nu se mai pune problema de rectificare, ci de anulare, insa repet...nu vad unde este problema ca sunteti consilier sau inspector. fisa postului probabil va fi aceeasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumirea functiei publice dupa promovare in clasa tamasjolan tamasjolan In urma promovarii in clasa a functionarului public, functionarul public promovat va fi incadrat int-o functie de Clasa I , grad profesional asistent. Pe baza ... (vezi toată discuția)
Transformare post Tinca1 Tinca1 Buna dimineata. Sunt expert local pe problemele romilor in cadrul unei primarii si am gradatia referent IA, personal contractual. In vara voi absolvi ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)