avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenire la numele de fata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenire la numele de fata

buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se finaliza cat mai repede divortul. acum as vrea sa -l dau in judecata pentru a-mi lua numele de fata . pentru ca pe cale administrativa trebuie sa am un motiv bine intemeiat. deci singura mea varianta e sa-l dau in judecata. pe ce legi conform noului cod ma pot baza? sau daca se poate sa-l dau in judecata? va rog mult sa ma ajutati multumesc
Cel mai recent răspuns: dildi , utilizator 21:07, 21 Martie 2012
Nu puteti pe cale judiciara sa va mai schimbati numele din motivul ca in cursul procesului de divort dvs. v-ati exprimat asupra numelui pe care il veti purta dupa desfacerea casatoriei. Acest aspect a fost constatat de catre instanta si a fost mentionat in hotararea de divort. Fata de aceasta situatie nu se poate pronunta o noua hotarare cu privire la o cerere care a fost deja solutionata printr-o hotarare definitiva.




dar daca ma casatoresc si divortez si specific in cerere ca vreau sa revin la numele de fata se poate?
In acest mod se va putea. Chiar ati face acest lucru doar pentru numele de fata? Faceti-o pentru sufletul dvs., nu pentru un nume. Pe Eminescu lumea il citeste si il apreciaza pentru poeziile sale, nu pentru nume. Pe Mozart lumea il ascula pentru muzica sa, nu pentru nume. Pentru ceea ce faceti dvs. in viata va respecta lumea, nu pentru numele pe care il purtati.
buna ziua , eu trebuie urgent sa revin la numele meu de fata pentru a intra in posesia unei case. de aceea va rog sa imi spuneti ce trebuie mai exact sa scriu in cererea de divort si la ce lege sa fac referire ca sa nu ma impiedic de situatia ' revenire la numele purtat anterior casatoriei' actualul meu logodnic este deacord sa ne casatorim doar pt a reveni la numele de fata si ulterior ne vom casatorii pentru ca ne iubim.
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
florena01, utilizator
Opinia mea este ca si daca va recasatoriti cu fostul sot si apoi divortati veti reveni , in urma divortului, tot la acelasi nume, intrucat ca urmare a primului divort ati dorit sa va pastrati numee dobandit din prima casatorie.Nu aveti deci cum sa reveniti dupa al doilea divort la numele de fata, de vreme ce nu ati purtat acel nume la momentul celei de-a doua casatorii.
Incercati tot pe cale administrativa.

Alte discuții în legătură

Revenire la numele de dinainte de casatorie dupa divort cristinaz91 cristinaz91 Buna ziua, Am divortat acum aproape 1 an si am pastrat numele fostului sot din motive administrative. In prezent, in urma unor neintelegeri nu-mi doresc sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 Buna ziua, am si eu o intrebare va rog, daca dupa divort raman cu numele sotului , il mai pot schimba ?Adica sa redevin la numele meu. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)