buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se finaliza cat mai repede divortul. acum as vrea sa -l dau in judecata pentru a-mi lua numele de fata . pentru ca pe cale administrativa trebuie sa am un motiv bine intemeiat. deci singura mea varianta e sa-l dau in judecata. pe ce legi conform noului cod ma pot baza? sau daca se poate sa-l dau in judecata? va rog mult sa ma ajutati multumesc
Daca in acest moment va casatoriti, luati numele sotului si apoi divortati, instanta va dispune ca dv sa reveniti la numele avut inainte de casatoria a carei desfacere o solicitati si nu la numele dobandit la nastere.
pentru a reveni la numele de fata in situatia Dvs. nu este nevoie de alte complicatii. Solicitati la starea civila schimbare de nume pe cale administrativa. Se va aproba - nu sinteti nici prima nici ultima persoana care face astfel de cerere. Motivati cererea prin faptul ca aveti probleme din cauza faptului ca purtati numele fostului sot, ca lumea va cunoaste mai mult pe numele de fata. Credeti-ma lucrez la starea civila si sint nenumarate astfel de cereri APROBATE.
Divort
gyuly_11
Buna ziua, am si eu o intrebare va rog, daca dupa divort raman cu numele sotului , il mai pot schimba ?Adica sa redevin la numele meu. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)