avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare srl

As vrea sa stiu daca este mai ieftin sa dizolv un srl sau sa il suspend? Daca nu cer regim derogatoriu, pe perioada suspendarii poti avea "surpriza "unei inspectii fiscale sau nu? Firma nu are niciun fel de datorii pe niciunde. Multumesc
Cel mai recent răspuns: aura.radulescu , utilizator 17:54, 18 Martie 2012

Chiar daca e supendata firma si nu aveti datorii trebuie sa depunti cererea ptr. Reg. derogatoriu la administratia de care apartineti.
Cei de la inspectie de multe ori nici nu stiu ca fimele sunt suspendate sau mai nou pot afla..deci puteti avea surprize..
regimul derogatoriu e optional nu obligatoriu si sunt care au chetuieli cu sediul social , stoc marfa ( ch cu paza ) si nu pot cere regmul derogatoriu.

Suspendarea la ORC s a facut pentru impozitul minim impus , dar puteti solicita , legal garda financiara verifica pe teme cod caen si daca apareti activ atunci vine, in rest unde sa va gaseasca ca desfasurare activitate , nu are cum daca nu aveti autorizat un CAEN.
Daca nu aveti regimul derogatoriu,atunci contabila trebuie sa depuna declaratiile la trimestru aferente,adica decl.100.300,394 .
Pe timpul suspendari nu ai voie sa desfasori activitate ,deci nici cheltuieli nici venituri.
iulia53 a scris:

Daca nu aveti regimul derogatoriu,atunci contabila trebuie sa depuna declaratiile la trimestru aferente,adica decl.100.300,394 .
Pe timpul suspendari nu ai voie sa desfasori activitate ,deci nici cheltuieli nici venituri.



sunteti o scumpa imi dati legea care prevede ca nu pot sa am cheltuieli cu sediul social, paznic, economist, MULTUMESC!

cheltuieli si venituri aferente activitatii nu ai cum NEAVAND cod CAEN autorizat, dar legate de patrimoniu si firma IMPOSIBIL. Faptul ca societatea are activitatea suspendata nu inseamna ca aceasta isi pierde toate functiile sau drepturile poate cesiona partile sociale .
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
olden, utilizator

Potrivit art. 6 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.

Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare nu face distinctie intre societatile active si cele care au activitatea suspendata. Prin urmare, exista obligatia de a inregistra toate facturile si chitantele emise pe numele societatii.
Prin urmare, este posibil ca o societate comerciala care si-a suspendat activitatea sa inregistreze in continuare venituri si cheltuieli, dar care nu sunt rezultatul activitatilor pe care aceasta este autorizata sa le desfasoare. Spre exemplu, societatea poate avea cheltuieli sub forma unei chirii pentru sediul social, poate sa efectueze diverse plati pentru furnizorii restanti, poate fi obligata sa plateasca unui fost angajat anumite drepturi restante.
In concluzie, o societate comerciala care si-a suspendat activitatea poate inregistra in contabilitate diverse cheltuieli ce nu tin de specificul obiectului de activitate.

Sursa: Portalul Infotva.ro
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile in perioada de suspendare maria2010 maria2010 Daca in perioada de suspendare se reziliaza un contract de leasing financiar pe motivul neplatii leasingului iar societatea de leasing preia bunul, cand se ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30.06.2010 Diana_10 Diana_10 o firma asuspendat activitatea la 31.12.2009, in ianuarie are plati la buget si cheltuielile cu suspendarea firmei,iar in martie are chitanta de la ORC ... (vezi toată discuția)
Ce decl. depune o firma cu activ. suspendata ? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma care are ca perioada fiscala trimestrul si activitatea suspendata in perioada 01.11.2012 - 31.10.2015 si careia i s-a aprobat regimul de ... (vezi toată discuția)