avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Valoare declarare imobil - act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Valoare declarare imobil - act de vanzare cumparare

Buna ziua! Tatal meu vrea sa treaca apartamentul sau pe numele meu printr-un contract de vanzare cumparare. Din cat am citit pe internet, am vazut ca: "Impozitul datorat se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate sau dezmembramintele sale. In cazul in care valoarea declarata este inferioara acestei valori orientative, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiza, CU EXCEPTIA tranzactiilor incheiate intre rude ori afini pana la gradul al II-lea inclusiv, precum si intre soti, caz in care impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate." Intrebarea mea este daca putem trece intradevar o suma mica, pentru a nu se plati impozit si taxe notariale prea mari, din moment ce nu este o tranzactie propiu-zisa (suma nu v-a fi incasata de tatal meu)?
Cel mai recent răspuns: gabrinissrl , utilizator 15:29, 16 Ianuarie 2010
Da, se pare ca aceasta ar fi o rezolvare care sa acopere toate aspectele problemei mele, mai putin partea cu impozitul de plata care tot mare o sa fie, insa asta este, unde-i lege nu-i tocmeala, asa se spune :D. Notarul poate insa incadra, in anumite limite, la o valoare mai mica apartamentul in functie de zona in care e incadrat de notar, imbunatatiri, etc. Ceea ce vreau sa spun, pentru cei care se afla intr-o situatie asemanatoare cu a mea, e ca se pot face cateva artificii legale de catre notar, pentru a incadra apartamentul la un pret mai mic. Va multumesc pentru raspuns.

P.S. Sunt domn, nu doamna. :)
P.S. 2. :D Am auzit o stire la televizor cum ca s-au redus grilele cu privire la valoarea apartamentelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2009
rmorcoasa, utilizator
Grila notarilor este barometrul pieţei imobiliare, fiind singura sursă oficială care certifică valorile minime ale preţurilor locuinţelor.
Proprietarul poate vinde atat peste, cat si sub pretul afisat in grila.
In cazul in care apartamentul va fi vandut sub pretul din grila, taxele notariale vor fi achitate pentru nivelul prevazut in grila.
Buna ziua,
Sunt si eu interesat de acest subiect...
Care ar fi varianta cea mai buna (din punct de vedere a tipului de act intocmit)...in cazul in care unchiul meu doreste sa-mi faca acte pe casa lui, el avand copii...dar dorind sa-mi lase mie locuinta lui?
Contract de vinzare cumparare cu conditia sa achitati efectiv si pretul, care sa fie unul real si serios, pentru a nu fi mai apoi contestat de mostenitori ca a fost o donatie deghizata sau un act simulat
am vazut noile grile primite de cam notarilor in dec 2009
se calc pe mp util ,nu ca inainte la val unui ap
sint mai mari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate, posibilitati de anulare contract Dragosbalta Dragosbalta O ruda vrea sa-mi lase mostenire un apartament. Stiu ca vanzarea este inatacabila in instant. Pot sa fac actul pe o suma mult mai mica decat valoarea reala, ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sub pretul grilei notariale buburuz buburuz Buna ziua, O ruda apropiata a achizitionat in rate un apartament din fondul primariei pe numele meu. Acum isi doreste sa procedam la un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, taxe notariale ADINABODESCU ADINABODESCU As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu ... (vezi toată discuția)