avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura- violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura- violenta in familie

buna seara, care este legea in cazul certurilor in familie... specific, nu e vorba de violenta fizica, ci doar scandal. Ce face politia dc este chemata de mai multe ori pt scandal? si reclamatiii?
Poate fi Legea 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, daca certurile din cadrul familiei deranjeaza vecinii dvs.
Daca certurile degenereaza in violenta, Legea privind combaterea violenţei în familie poate deveni incidenta: Conform acestei legi( modificate)trasul de păr, neglijarea, actele de gelozie sau lipsirea de mijloace de existenţă primară, precum hrană, medicamente, constituie forme de violenţă în familie, iar fapte precum "impunerea voinţei sau a controlului personal", "provocarea de stări de tensiune sau de suferinţă" precum şi "violenţa demonstrativă asupra obiectelor şi animalelor, constituie acte de violenta psihica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala oana1stefania oana1stefania Buna ziua! as dori sa imi explicati pe îndelete procedura de eliberare a unui certificat medico-legal. am fost agresata fizic de catre sotul meu si am nevoie ... (vezi toată discuția)
Mandat de evacuare pentru amenintari si agresiune stancuaurica stancuaurica am obtinut mandat de evacacuare prin instanta a ramas definitiva si irevevocabila imi puteti spune cum se poate pune in aplicare in afara de un executor ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine interdictia de apropiere anamaria26 anamaria26 Buna ziua, In urma unui divort cu copil minor, copilul este la mama, cu program de vizitare pt tata......tatal hartuieste telefonic pe fosta sotie, mesaje ... (vezi toată discuția)