avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de padure pentru care s-au judecat (mostenitorii ) cu Directia silvica si au castigat, emitandu-se pe baza hotararii judecatoresti titlul de proprietate. Intre timp mama si alti frati( 6) ai ei au decedat. Tot ce a ramas dupa decesul mamei a ramas tatalui meu, la dezbaterea mostenirii( cu acordul meu si al surorii mele- cele doua mostenitoare). Tatal meu doreste sa iese din indiviziune pentru suprafata de teren cuvenita din acel hectar si sa vanda ce i se cuvine, avand in vedere ca aproape toti copacii de pe suprafata au fost taiati si furati. Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda si cui trebuie sa ne adresam.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: galaoan , utilizator 20:56, 27 Martie 2012
Formularea unei actiuni in instanta avand ca scop iesirea din indiviziune
Sunt mai multe variante de iesire din indiviziune.Daca mergeti la instanta si partile se inteleg,nu mai platiti nici taxa de timbru.Daca nu va intelegeti instanta este singura cale, se va plati 3% taxa de timbru si expertiza.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
avvalentina, utilizator
Multumesc. Problema este ca terenul din titlul de proprietate nu este intabulat, nu s-a platit de 12 ani nici un impozit de nimeni. Titlul de proprietate este la un alt membru al familiei, mostenitor, eu am doar o copie. Unii din mostenitori vor iesirea din indiviziune, altii nu.
Primul pas e obtinerea actelor de proprietate, pe cale administrativa sau prin instanta.
Actul de proprietate exista, dar este comun pentru cei 10 mostenitori( sunt enumerati toti mostenitorii defunctului ). Acest act este la unul din mostenitori care a si intabulat terenul la cadastru, iar noi ceilalti avem doar cate o copie xerox. Probabil ca va solicita instanta, ca mostenitorul sa aduca actul original. Ce alte acte mai am nevoie la instanta?

Alte discuții în legătură

Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol ... Gabriel GRUIA Gabriel GRUIA Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol din care 1 ha a fost deținut de tatăl meu cu act de proprietate. Instanța a admis în ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune titlu legea 18/1991 emoldoveanu emoldoveanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati In urma aplicarii legii 18/1991, a fost eliberat un titlu de proprietate celor 4 mostenitori ai bunicului meu. Dintre acestia, ... (vezi toată discuția)
Actiune iesire din indiviziune teaavram teaavram suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul ... (vezi toată discuția)