Am solicitat ieșirea din indiviziune pentru 4 ha teren agricol din care 1 ha a fost deținut de tatăl meu cu act de proprietate.
Instanța a admis în încheierea de admitere în principiu că am dreptul la 1 ha conform actului de proprietate su a dispus expertiza judiciară și lotizare.
În urma lotizarii expertul a reținut că instanța a admis dreptul meu la 1 ha. și a împărțit și suprafață rămasă de 3 ha în 2 loturi de cate 1,5 ha. din care un lot mi-a revenit conform variantei omologate de instanță.
Deoarece în dispozitivul încheierii hotărării definitive nu a mai fost menționată și suprafață de 1 ha. conform I.A.P. chiar dacă aceasta figurează și în Schiță Anexa la Rap. De Expertiză omologat, Oficiul de cadastru respinge intabularea suprafeței totale de 2,5 ha. din parcela de 4 ha. supusă iesirii din indiviziune.
Am depus cerere de lămurire a dispozitivului incheierii si a fost respinsa.
As putea sa refac dezmembrarea în 3 loturi și să intabulez doar 1,5 ha. conf. Hot. Definitive? În acest caz mai rămân 1,5 ha. celuilalt proprietar și cu hectarul rămas ce se-ntâmplă, că Titlul de Proprietate nu mai există odată cu admiterea iesirii din indiviziune.