avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta in familie

Buna ziua.
As vrea va rog daca ma poate ajuta cineva cre este legea care protejeaza femia cand se intampla violente in familie cand este lovita de sot.
Si cum as putea sa divorteze daca exista un copil la mijloc si sa nu piarda copilu
V arog mult dac ma poate ajuta cineva cu niste raspunmsuri si ce e de facut cum sa incep.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:17, 18 Martie 2012
Legea nr. 25/2012 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

[ link extern ] .
Divortul se poate realiza prin mai multe modalitati alternative, fie la instanta, fie la noatar sau la starea civila, in functie de cum sotii se pun sau nu de acord asupra aspectelor ce tin de desfacerea casatoriei,adica impartirea bunurilor, cresterea copiilor, etc.
1) Nu aveti nevoie de o lege speciala pentru a beneficia de protectie impotriva violentelor fizice din partea sotului, trebuind doar sa va adresati Politiei;
2) Prin formularea unei cereri de divort, in care veti solicita incredintarea minorului;
Alte amanunte si elemente esentiale se pot discuta de la caz la caz .
Este o legea, ceea care te a spus doamna legally, care protejeaza atat femeile cate barbati. In familiile sunt protejate cu mai mult drept interesele copiilor. Adica ai multe sanse sa castig cauza. Ai mila de sotului ce probabil este bolnav atunci cad procedeaza cu o violenta ce nu rezolva nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)
Obtinere interdictie de proximitate si interdictie de acces in locuinta in partaj hulian hulian Am 2 probleme. Primo: se poate obtine interdictia accesului fostului sot in apartament, acesta fiind in proces de partaj, in curs? El locuieste in strainatate, ... (vezi toată discuția)