1.Ma intereseaza daca doresc sa achizitionez o masina din Germania noua cu tva deductibil, pe firma din Romania se plateste TVA in tara s-au nu ?
2.Ma intereseaza daca masina a fost cumparata din Germania in anul 2007 , unde nu am platit tva si nici nu l-am dedus in tara , va rog sa-mi spuneti care este modalitatea de a vinde masina catre o persoana particulara s-au catre o firma din Romania ( ma refer la vanzarea masinii cu tva s-au fara , mentionez ca firma mea este platitoare de tva )
1. Depinde de activitatea pe care o desfasurati cu masina respectiva si de caracteristicile masinii. Daca masina este folosita in interesul desfasurarii activitatii economice si se indeplinesc conditiile de deductibilitate atunci se poate deduce fie 50% din valoarea TVA fie valoarea integrala (in functie de ce ziceam mai sus).
2. Daca nu s-a platit TVA in Germania inteleg ca masina a fost achizitionata pe firma si s-a aplicat metoda taxarii inverse la raportarea achizitiei in decontul de TVA in Romania (TVA s-a inregistrat atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila in decontul de TVA)?
2. Avand in vedere ca s-a aplicat metoda taxarii inverse la raportarea TVA aferenta achizitiei efectuate inseamna ca societatea a dedus TVA pentru achizitia respectiva. Drept urmare, la vanzarea masinii societatea va trebui sa colecteze TVA la valoarea acesteia indiferent daca beneficiarul livrarii este o persoana fizica sau juridica (asta daca masina se livreaza in interiorul tarii si nu intr-un alt stat membru UE sau o tara terta).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Achiz ue auto sh
lacramiu
buna ziua, ce parere aveti in urmat.situatie
persoana juridica romana , are ca obiect de activitate \"rent a car\"\"cumpara din germania autoturism sh , de ... (vezi toată discuția)
Tva
STOICA MADALINA
Buna ziua.
Cum procedez daca am primit o factura din Germania (pe care s-au cumparat niste aparate de radiolocatie, sigilii si alte bunuri fara un regim ... (vezi toată discuția)