avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp imi poate aduce angajatul concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp imi poate aduce angajatul concediul medical?

Am o angajata, care m-a anuntat telefonic ca a primit concediu medical si ca nu se prezinta la lucru. (3 zile) dupa care a venit la lucru alte 3 zile, iar in a 4-a zi, pe cand sa intre in tura, imi trimite sms ca are concediu medical pentru 8 zile. nu aceasta e intrebarea mea, daca m-a informat legal despre un medical, ci faptul ca au trecut 2 saptamani si inca nu mi-a adus nici un medical. Cat timp are la dispozitie sa mi-l aduca, si daca nu-l aduce ce fac, o trec nemotivata? Si daca il aduce, si e in termen, in cat timp trebuie sa-l anunt eu la casa de asigurari? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:16, 18 Martie 2012
Angajata e obligata sa comunice in 24 de ore daca este bolnava si intra in concediu medical.
Daca nu va prezinta certificatele pana la termenul de mai jos, o treceti nemotivata sau fara plata. Raportati la CJAS cand primiti formularul.

OUG nr.158/2005:
ART. 36
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a concediilor medicale daniel71sto daniel71sto Buna ziua ! Va rog, cei care sunteti in cunostinta de cauza sa ma informati si pe mine cu procedura de predare a concediului medical la locul de munca ... ... (vezi toată discuția)
Concediu medical maman_popescu maman_popescu un angajat nu a adus concediu medical in 24h. Pot sa nu accept CM, daca il aduce mai tarziu? Sau sunt obligata sa-l primesc. (vezi toată discuția)
Angajat internat AdamCosti AdamCosti Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. Am la societate o angajata care este insarcinata, din 15 martie pana in 28 martie a avut concediu ... (vezi toată discuția)