avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Citatie Tribunal din partea ANAF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Citatie Tribunal din partea ANAF

Buna ziua ,


Am o problema cu care ma confrunt legata de o citatie facuta de ANAF . Ei au contestat o hotarare AGA publicata in Monitorul Oficial (hotarare prin care se cesionau parti sociale unui nou asociat) datorita faptului ca figuram cu datorii la stat .

Nu mai zic nimic de faptul ca hotararea AGA s-a publicat in nov 2010 si contestatia/citatia am primit-o anul urmator prin iunie . Data infatisarii este iunie 2012.

Acum nelamurirea mea este ca am achitat aceste datorii si nu stiu ce sa fac pentru a nu mai fi nevoie sa ma prezint la Tribunal, eventual cei de la ANAF sa isi inceteze actiunea.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:30, 4 Decembrie 2013
Puteti invoca exceptia lipsei de interes si exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
exceptia o veti invoca prin intampinare.
In conformitate cu dispozitiile legii 31 din 1990 la cesionarea partilor sociale catre un tert, orice persoana interesata poate formula cerere de opozitie. Organul fiscal a formulat cerere de opozitie impotriva procedurii de cesionare, deci are calitate procesuala pentru ca ii este conferita de lege. Are interes pentru ca se poate opune cesiunii catre un tert deoarece societatea are de indeplinit obligatii fata de bugetul de stat, iar cesionarea partilor sociale in momentul in care exista aceste obligatii este privita cu ca o rea-credinta in indeplinirea acestor obligatii.
In intampinare aratati ca v-ati indeplinit obligatiile fiscale restante, iar cererea de opozitie formulata de organul fiscal a ramas fara obiect. Aceasta sa sustineti in instanta nu lipsa de interes sau calitatea procesuala pasiva, pentru ca la data cand a fost formulata cererea de opozitie exista si calitate si interes din partea organului fiscal.
Va multumesc pentru raspunsuri .

Revin insa cu o alta intrebare : cred ca nu ma voi incadra in termenul minim de 5 zile de a depune intampinarea. Este vreo problema daca o depun cu 3 , 4 zile inainte de proces. Oricum ma voi prezenta la proces cu certificat de atestare fiscala , ca dovada de indeplinire a obligatiilor fiscale.
In acest caz nu mai este nevoie sa depuneti intampinare, faceti dovada in instanta ca ati indeplinit obligatiile fiscale care au stat la baza contestatiei formulate de organul fiscal si cereti anularea cererii de opozitie pe motiv ca aceasta a ramas fara obiect.

Alte discuții în legătură

Se poate cere unui tert care nu este parte intr-un proces sa execute hotararea judecatoreasca pronuntata in acea cauza? Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Am urmatoarea speta: X se judeca cu Y si Z. Z ridica exceptia calitatii procesuale pasive deoarece nu este parte in contractul incheiat intre X si Y , dar ... (vezi toată discuția)
Excepția lipsei calității procesuale pasive Gelu222 Gelu222 Bună ziua, Un reclamant, a chemat în judecata doi parati Unul dintre părați, a invocat excepția lipsei calității procesuale pasive a lui, în ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive, in sentinta definitiva si irevocabila? nicusorilinca nicusorilinca buna seara intr-o sentinta definitiva si irevocabila, in care pe fond si apoi pe recurs a existat o lipsa a calitatii procesuale pasive, a paratei(a raspuns ... (vezi toată discuția)