avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Legea antidiscriminare
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Legea antidiscriminare

Adoptarea Legii antidiscriminare, o condiţie obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană a R Moldova, este amanata sine die in urma interventiilor bisericii ortodoxe. Deoarece legea ar trebui sa protejeze si minoritatile sexuale, atat Mitropolia Moldovei, cat si Patriarhia Rusiei se opun adoptarii acestei llegi.
In opinia Patriarhiei ruse, "aprobarea legii care recunoaşte homosexualitatea drept normă a vieţii poate provoca conflicte grave şi confruntări în societate, şi în cele din urmă, poate duce la degradarea morală şi demografică a poporului".

Cu comentati aceasta tinand cont de faptul ca R Moldova a ales vectorul european? Poate fi gasita o cale de mijloc (nici ca Olanda, dar nici ca intr-n stat funamentalist)?
Biserica se opune chiar si dinainte de Marea Schisma, fie ca este ortodoxa ori catolica.

Conform textelor cartii a 2-a Geneza din Biblie, Dumnezeu a "oficiat" prima casatorie intre barbat si femeie, dupa ce tot el ia creat. Astfel casatoria este un legamant dat in fata lui Dumnezeu, in urma caruia el binecuvanteaza uniunea mirilor, astfel: „Cresteti, inmultiti-va, umpleti pămantul, si supuneti-l, si stapaniţi peste pestii marii, peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant.” (Genesa 1:27-28).
Relatia sexuala care nu are ca si scop procreerea, nu este ingaduita de biserica, fiind considerata un pacat....in consecinta cuplurile homosexuale care nu pot procrea natural nu vor gasi intelegere din partea bisericii, daca vor dori legalizarea casatoriei intre persoane de aceelasi sex.

Avand in vedere istoricul legalizarii din mai multe tari, aceasta minoritate a avut sanse mai mari de acceptare, atunci cand a sustinut legalizarea homosexualitatii pentru reglementarea si protejarea parteneriatului social intre persoane de aceelasi sex si nu atunci cand a solicitat si legalizarea casatoriei.

Dovada este faptul ca este permisa casatoria doar in aprox.10 tari pe cand parteneriatul social intre persoane de aceelasi sex in peste 30 de tari.

Daca in privinta casatoriei biserica are un cuvant greu de spus, in privinta parteneriatului social chiar trebuie sa existe reglementari si norme pentru ca minoritatea sa nu fie discriminata.

Cred ca aceasta ar putea fi calea de mijloc: Nu casatorie (citez biserica: "degradare morala si demografica a poporului" ), Da partenerial social ( atenuare conflicte si confruntari in societate).

Parlamantul European chiar recomanda tarilor estice schimbarea atititudinii homofobe, in vederea obtinerii dreptului garantat la parteneriat social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra ContSters98240 ContSters98240 Citesc, astazi, in Libertatea \"Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei\" ... ... (vezi toată discuția)