avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinerea adeverintei de asigurat in sistemul public ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinerea adeverintei de asigurat in sistemul public de sanatate

Pentru obtinerea adeverintei de asigurat pentru fiica mea bolnava cu afectiune inclusa in programele nationale de sanatate am gasit pe net ca am nevoie de urmatoarele documente:
-copie CI
-adeverinta medicala eliberata de medicul curant sau de cel care coordoneaza programul de sanatate
-adeverinta de venit pe ultimii 5 ani, plus anul in curs, de la Adm Financiara a sectorului de domiciliu.

Daca fiica mea are 19 ani si pana anul trecut a fost eleva, pentru ce am nevoie de adeverinta pe ultimii 5 ani?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
n_roxxanne, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:11, 21 Martie 2012
Administratia financiara va elibereaza pe loc ,la cerere ,o adeverinta valabila 90 de zile,din care va rezulta ca fata nu obtine venit impozabil .
In cazul in care categoria de asigurat in care o persoana se incadreaza in prezent, este mai recenta de 5 ani,(fata a fost eleva pana in vara anului trecut), este necesar a se depune documente justificative corespunzatoare categoriei / categoriilor de asigurat in care s-a incadrat anterior ,de aceea am spus ca va avea nevoie de copia dupa diploma de bac si tocmai de aceea opinez ca nu este nevoie nici de adeverinta de venit pe ultimii 5 ani pt. aceasta situatie particulara.Legislatia nu prevede expres insa acest fapt,de aceea cel mai indicat ar fi sa sunati in prealabil la casa sa va interesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sau nu statut de asigurat al sistemului de sanatate? emilia0458 emilia0458 buna ziua,as dori sa intreb cum pot sa-mi platesc contributia la casa judeteana de asigurari medicale,deoarece in momentul de fata nu mai sunt in cimpul ... (vezi toată discuția)
Plata sanatate kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O persoana care nu mai are nici un fel de venit de un an si jumatate, a fost depistata cu diabet si trebuie internat in spital. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate elev ruxandralider ruxandralider Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia fiul meu in varsta de 19 ani de asigurare pentru medicul de familie,acesta fiind elev.Mentionez ca eu am asigurare ... (vezi toată discuția)