avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insarcinata la intoarcerea din CIC1, jobul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata la intoarcerea din CIC1, jobul restructurat

Ce drepturi am, ca angajat, daca la intoarcerea din CIC1 ( am optat pt 1 an), trebuie sa ma intorc la munca iar jobul meu a fost restructurat?

Mi-au spus ca sunt " obligati" de lege sa ma tina 6 luni, cu acelasi salariu pe care il aveam inainte de a intra in CIC1.

Alta varianta pe care mi-au propus-o este sa mi dea cateva salarii compensatorii insa in acest caz nu mai pot intra in somaj dupa ce plec de la job. Daca atunci cand ma intorc, ii anunt ca sunt insarcinata cu al doilea copil, perioada de 6 luni se prelungeste? Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena_v , utilizator 10:25, 20 Martie 2012
1. intr-adevar, angajatorul nu va poate concedia la revenirea din CCC pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC (art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010).

2. la revenirea din CCC, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Asadar, sunt obligati sa va ofere cel putin salariul avut inainte de intrarea in CCC.

3. Daca sunteti insarcinata, perioada de 6 luni nu se prelungeste datorita acestui fapt, ci devin incidente prevederile art.60 aln.1 lit.c C.mun. care dispun ca , concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
Prin urmare, la revenire din CCC1 daca sunteti insarcinata depuneti la angajator si instiintarea prevazuta de OUG nr.96/2003. Astfel , potrivit acestui act normativ, salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspunsul rapid si detaliat.

Mai am cateva intrebari, am citit din mai multe ori din Lege- ce am crezut eu ca e necesar- si tot am nevoie de explicatii :-).

Daca aleg sa ma intorc din CIC1 inainte de 1an, stiu ca primesc un stimulent de insertie timp de 12 luni si ca pe durata stimulentului, compania trebuie sa mi asigure locul de munca, timp de 12 luni. In situatia aceasta, nu stiu daca mai e nevoie sa le spun ca sunt insarcinata pt ca oricum cele 12 luni, expira dupa ce nasc.

Legat de restructurarea jobului, s-a desfiintat toata echipa, colegii mei au primit salarii compensatorii si au semnat ca pleaca de comun acord...Departamentul ramane, se schimba mult denumirile joburilor insa responsabilitatile raman asemanatoare in proportie de peste 80%, din ce am putut sa vad. joburile cu noile denumiri si se scot la concurs... As vrea sa aplic si le-am spus asta insa mi-au spus ca daca castig trebuie sa ma intorc acum la job, nu ma pot astepta pana face bebe 1 an.

Exista ceva in vreo lege, care sa mi permita sa aplic si sa mi pastreze postul asa pana vin?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la munca dupa cic, insarcinata Rkf Rkf Buna ziua, Pe 5 noiembrie copilul a implinit 2 ani si astfel m-am intors pe 7 la birou. O data cu cererea de reincepere a activitatii am depus si ... (vezi toată discuția)
Salariata care se întoarce din cci Maria Diana tm Maria Diana tm Pe perioada cat am fost însărcinată mi s-a desființat postul ca urmare a închiderii agentiei. Pana la intrarea în concediu de maternitate mi-am ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei pentru o perioada determinata stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si as avea nevoie de sprijinul dvs. Situatia este urmatoarea: In martie 2012: s-a incheiat contract de munca ... (vezi toată discuția)