Domnule Lascoschi... sa pastram totusi masura in ceea ce spunem.
In cazul in care drepturile individuale ale cuiva, indiferent ca sunt drepturi fundamentale sau nu, sunt incalcate nu-i nevoie sa apelam la cedo, ci la codul penal/civil (cum a facut ioana stoica)!
Pentru ca daca am pleca intotdeauna de la prezumtia ca autoritatile statului nu vor intervenii (asta asa, ca sa avem o incalcare cedo!), vom ajunge ca la un simplu furt sa spunem ca a fost incalcat dreptul la proprietate, astfel incat pagubitul ar trebui sa caute deja un avcocat specailizat in cedo!
Posibil ca in cazul de fata politita sa nu intervina, insa daca nu intervine nu o face din cauza ca tatal isi bate fiica majora, si o tine inchisa in casa, ci pentru ca tata are bani!
Insa toate astea sunt speculatii... prima data sa fie depusa plangerea/sesizarea (eventual cu ajutorul prietenului), sa fie instiintate si celelalte autoritati ale statului...
JH, nu ai inteles esentialul.
Nici nu iti dai seama cat de usor poate fi musamalizat un atfel de caz.Eu stiu lucruri pe care nu le stii si cateodata nu este deloc simplu sa ai adverari care sunt mult mai bogati decat clientii tai.
Iti mai scapa un lucru esential.Autoritatile se pot sesiza si din oficiu daca afla de acest caz.Fata poate suna la 112 si vin autoritatile, chiar si fara plangere scrisa.
De asemenea, nu ai inteles faptul ca e foarte probabil ca autoritatile sa considere ca nu exista pericol public concret.
Ceea ce nu intelegi iarasi, mai este si faptul ca in c. pen. fapta este prevazuta ca infractiune dar acest lucru nu ajuta la garantarea in mod efectiv la garantarea drepturilor persoanei.
Daca tot zici de speculatii, ar trebui ca tatal ei a fie arestat conf. c.pr.pen.
Deci, invocarea CEDO poate ajuta in atfel de cazuri extraordinar de mult iar un avocat care nu e bazeaza pe o argumentare concreta pe caz nu are nicio sansa.
De aceea, parerea mea este in enul ca autoritatile vor rezolva cazul numai cu prijinul unui avocat abil din punct de vedere profeional.
Partile se vor putea si impaca ( nu conform c. pen. evident)
Abuzurile trebuie inlaturate si avocatii in mod normal trebuie sa stie cum a faca acest lucru chiar i atunci cand organele de urmarire penala au un anumit mod de a proceda ( din diferite motive).
avocat Claudiu Lascoschi
E vorba despre un concurs real de infractiuni (lipsire de libertate in mod ilegal, amenintare, loviri sau alte violente/vatamare corporala )
Printr un denunt acestea pot fi aduse la cunostinta institutiilor de stat abilitate , in speta Politiei sau Parchetului., de catre orice persoana .
E suficient ca una dintre cunstintzele persoanei vatamate sa faca un demers in acest sens
Am fost la psiholog la psihiatru si mi-ai spus: fetit-o u nu ai nimik, dak u crezi k vrei sa pleci din casa de la ei pleaca si fa-i ceea ce crezi k este mai bine pt tn, m-a intrebat dak vreau sa raman cu prietenul si sa renunt la familie, i-a spus k da k renunt la ei pt el, si deci ei mi-au spus k nu am nimik! el a dat bani sa imi scoata bilet de trimitere al nebuni, prietenul meu nu are c face, pt k la sunat tata si i-a spus k dak ma mai suna sau ma mai cauta il paralizeaza sau omoara si ca el va fi spalat pe maini, cunoaste foarte multa lume, judecatori, procurori, avocati, politie, etc. eu vreau doar sa scap de el k slabesc pe zi c trece nu pot manka nimik si ma consum in mine, ma tine cu pastile, am luat pastile sa ma omor din cauza lui, le spuneau doctorii k nushtie dak o sa imi mai revin pt k eram in coma, intram in coma ieseam si tot asa, si dupa toate astea el m-a sfatuit sa ma duk sa ma arunc in baraj sau in fata trenului k mor mai repede! degeaba ii fac reclamatie k nu face nimeni nimik pt mn! ma gande-am sa ma duk sa bag actele sa ma trec pe numele prietenului, dar nush dak mai are ce sa imi faca! mie ca ne omoara pe amandoi! ca marti ma duce sa ma interneze! si ma gande-am sa ma duk luni sa depunem actele cu prietenul la primarie! multumesc frumos pentru ajutor! am 18 ani jumate
Este suficient ca fata sa sune la 112 si politia va veni la fata locului.
Nu cred ca se implica nicio cunostiinta in aceasta problema.
Nu este necesara o plangere penala in forma scrisa.Plangerea e poate face ulterior seizarii organelor de politie.
Tatal ei nu va avea poibilitatea de a nu chema fata la usa.Daca acesta nu va chema fata la usa se poate obtine un mandat de perchezitie.
avocat Claudiu Lascoschi