avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proces verbal adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

proces verbal adjudecare

dupa adjudecare dar pana la depunerea pretului de catre adjudecatar, debitorul mai poate plati creanta?:(
care-i textul care-i interzice?
Cel mai recent răspuns: ContSters244210 , utilizator 15:26, 1 Aprilie 2012
Pretul nu il depune adjudecatarul ci titlu executoriu care se executa
Dupa adjudecare ,debitorul nu mai poate plati pretul
multumesc inocenta..acum sunt sigur ca nu intamplator v-ati ales acest nume de user..

dupa adjudecare dar pana la depunerea pretului de catre adjudecatar, executorul poate continua executarea pe alte bunuri in contul aceleasi creante ce urmeaza a se recupera din pretul pe care adjudecatarul urmeaza sa-l depuna?

1. Vezi prev. art. 523 cpc...Actul de adjudecare nu este act de executare silita ci un act translativ de proprietate.
Doar daca nu se plateste pretul de vanzare de catre adjudecatar se reia executarea silita si abia atunci debitorul poate face plata cf art. 523 ci art. 428 cpc.
2. Da, poate. Daca sumele recuperate vor fi mai mari decat suma datorata, diferenta se elibereaza debitorului.

multumesc..
insa eu intreb daca executorul poate continua execuatrea pe alte bunuri pana la depunerea pretului de catre adjudecatar..Desigur, continuare in contul aceleasi creante in baza careia a fost adjudecat..
in spezta mea executorul continua executarea..mobiliara..cum ca nu stie daca adjudecatarul depune ori ba pretul
am facut contestatie insa am termen in iunie iar pe suspendarea de urgenta pe 403 alin final mi-a cerut cautiune 10 000 de ururo..am facut si ajutor public judiciar pt scutire/reducere insa mi-a fost respinsa ca inadmisbila scutirea si suspendarea de urgenta la fel cum ca nu am depus cautiune

am atasat si aceasta poveste:D[ link extern ]
Da, poate si are si cale de atac speciala pentru a cere desfiintarea executarii, instantei neramanandu-i decat sa constate ca s-a platit creanta. art 523 coroborat cu art. 428 C.Pr. Civ.

Executorul insa are dreptul sa continuie executarea daca nu s-a recuperat intreaga creanta.
Daca insa pretul de adjudecare este mai mare sau egal cu creantele plus cheltuielile de executare, este abuziv sa continuie executarea. As face o plangere penala, cred ca se rezolva mai repede decat o contestatie. Daca adjudecatoraul nu plateste, reia vanzarea imobilului, iar eventuala diferenta va fi suportata de adjudecatar 9 art. 513 C.pr. Civ.) prin urmare debitor devine adjudecatarul ptr diferenta, obligatia debitorul principal e stinsa de la data adjudecarii.

Alte discuții în legătură

Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)