sunt in somaj de o luna,ieri am reusit la o firma sa imi accepte cererea de angajare,problema este ca initial contractul o sa fie pe 3 luni,pentru ca apoi sa se continue cu perioada nedeterminata.am sunat la agentia de somaj de care apartin si mi-au zis ca nu pot beneficia nici de cei 30% din somaj si nici de cele 7 salarii pentru faptul ca lucrez la peste 50 km de domiciliul actual?Din cate am citit nu pare a fi asa dar nu sunt expert in domeniu....deci va cer ajutorul !!!
1.Nu veti putea beneficia de cei 30%din indemnizatia de somaj,pt. ca va incadrati cu un contract de munca determinat de doar3 luni,iar conditia impusa de lege este de a va incadra pe perioada nedeterminata.
2.Nu veti putea beneficia nici de prima de instalare in valoare de 7XISR,pt. ca conditia de acordare este ca incadrarea in munca sa se faca pe o perioada de cel putin 12 luni,ori dvs. va incadrati doar pe 3 luni...
Pentru prima de instalare/incadrare se poate face cerere timp de 12 luni de la momentul angajarii.
Cum toata lumea face angajarea pe perioada determinata, initial/perioada de proba, legea care prevede prima este cam degeaba.
Mai am inca 6 luni de somaj, insa, daca dupa cele 3 luni de proba, contractul se face pe perioada nedeterminata, am dreptul sa cer acea prima de incadrare?, am serviciul la peste 50km de domiciliu.
In mod normal daca nu se prelungeste contractul, am dreptul la somaj in continuare, daca se prelungeste pe nedeterminata, am dreptul la prima?
Am mai cercetat putin,si....., prima se acorda Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizatie de somaj se incadreaza,...., si cu conditia pe minim 12 luni.
Dupa cele 3 luni de proba, eu ma chem ca inca beneficiez de indemnizatie, pentru ca conform art. 44 al.1, calitatea se pierde doar daca la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;.
In mod normal , dupa cele 3 luni, am dreptul la prima?
Prima de instalare
tbia
Am nevoie de o informatie.
In luna mai 2014 m-am angajat intr-o localitate la o distanta de 80 de km de cea de domiciliu, initial contractul individual de ... (vezi toată discuția)