avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... referitor la pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

referitor la pensie alimentara

in urma divortului , trebuie sa platesc o pensie de intretinere catre copilul meu

problema este ca am insitat sa mi se trimita codul IBAN pentru ca societatea sa poata vira suma , incepand cu 10.03.2012 , catre fosta mea sotie dar ea nu imi trimite codul IBAN , ce pot sa fac ? ca nu vreau sa ma trezesc ca ma va da in judecata pentru ca nu vreau sa platesc pensia alimentara .


" Ia act de învoiala părţilor şi stabileşte în sarcina tatălui minorului, pârâtul, contribuţia acestuia la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorului prin plata unei pensii de întreţinere în cuantum de 25% din venitul net lunar obţinut de debitorul obligaţiei de întreţinere de la SC ..... SA , începând cu data introducerii acţiunii ? 10.06.2011 şi până la împlinirea vârstei majoratului de către beneficiarul obligaţiei de întreţinere "
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 09:12, 21 Martie 2012
Institutia dvs. va trimite banii prin mandat postal la adresa de domiciliu a minorului (a mamei), nu este necesar cont in banca.
Daca in hotararea instantei nu este specificata modalitatea prin care trebuie sa achitati pensia de intretinere si nu puteti sa stabiliti de comun acord cu mama copilului acest aspect, puteti sa-i solicitati in scris clarificari in acest sens, sau i se pot expedia sumele prin mandat postal, la adresa de domiciliu. Important este sa va indepliniti obligatia si sa aveti dovada ca ati facut-o.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
Este legal?! adabia adabia Instituita unde lucreza fostul sot refuza sa-mi trimita pensia de intretinere la noua adresa de domiciliu. Le-am expediat o cerere in acest sens insotita de ... (vezi toată discuția)
Lãmuriri cu privire la dispozitivul sentinþei adabia adabia Pentru ca mi-am schimbat domiciliul, pot sa solicit instantei lamurirea/completarea dispozitivului privind aplicarea sentintei civile de stabilire a pensiei ... (vezi toată discuția)