avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta

Buna dimineata
am achitat o factura de avans piese auto. proprietarul s a razgandit trebuie sa recuperez banii. ce scriu pe chitanta?
eu inregistrez factura pe 471. se face storno? acum ma lovesc de situatia asta.

care e modalitatea de inregistrare in contabilitate?:(

multumesc frumos pt raspuns
Cel mai recent răspuns: adriana# , utilizator 11:59, 21 Martie 2012
Cand ati primit factura de avans trebuia sa faceti nota 409 / 401 si 4426 / 401. Chitanta cu care ati achitat factura de avans se inregistreaza 401 / 5311. Pentru ca nu mai cumparati piesele furnizorul trebuie sa va factureze storno avans. Inregistrati 409 / 401 si 4426 / 401 in rosu. Daca taiati dvs chitanta scrieti ca ati incasat avansul pt factura care ulterior s-a stornat. Nu se foloseste 471.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in urmat problema : Am facut urmatoarea inregistrare: Pe prima factura scrie avans otel betonat 3000 kg si eu ... (vezi toată discuția)
Factura proforma? Lili86 Lili86 Cum se inregistreaza in contabilitate o plata efectuata pe baza unei facturi proforme? Dupa ce este confirmata plata furnizorul livreaza impreuna cu produsele ... (vezi toată discuția)
Note contabile 471 mary_catalina mary_catalina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire. Am preluat de curand contabilitatea unei societati si am o nelamurire in privinta unei inregistrari ... (vezi toată discuția)