avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda neacordare prioritate pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda neacordare prioritate pietoni

Azi am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile si o amenda contraventionala de 140 de lei.Am primit toodata dovada de 15 zileadica pana pe 05.04.2012 pot circula.Eu vreau sa merg de pasti sa petrec sarbatorile la socrii in Suceava(eu fiind din Timisoara) dar atunci permisul este suspendat si nu pot conduce.Am inteles ca pot face o contestatie pentru a mi se inapoia permisul pana cand se judeca fapta.Este adevarat si ce trebuie sa fac ?,eu dorind sa dau in judecata ptr ca nu am fost filmat sau altceva am martori ca acea persoana care vroia sa treaca strada era cu privirea in alta parte nu avea nici o treaba sa sse asigure iar eu eram i9n sens giratoriu nu puteam opri sa vad daca el trece sau nu strada.In fine vreau sa stiu ce se poate face in acest lucru , va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: kmalone , utilizator 14:30, 21 Martie 2012
In sensul giratoriu era spatiu special amenajat pentru trecere de pietoni,sau viteza cu care va deplasati nu a permis masura franarii in timp util pentru evitarea oricarui eveniment rutier ?
Pentru a intra provizoriu in posesia permisului,aveti varianta sa formulati plangere contraventionala impotriva PV contraventie,in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Ulterior depunerii plangerii,va adresati grefei instantei care va elibera certificat de grefa,in baza caruia veti putea ridica permisul de la autoritatea care a dispus retinerea documentului
depuneți o contestație împreună cu o copie a procesului verbal la judecătoria în a cărei circumscripție s-a produs contravenția.
plângerea suspendă executarea amenzii și a măsurii complementare de suspendare a permisului de conducere până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
george_puchiu, utilizator
Nu circulam cu viteza peste limitele admise pe acel sector de drum ,pietonul s-a angajat in traversare fara sa se asigure moment in care am redus viteza pietonul terminandu-si deja traversare, nemaifiind necesara oprirea autovehiculului.Mentionez ca s

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis Alla_ion Alla_ion Buna seara! Sfatuiti-ma, va rog, in legatura cu urmatoarea situatie. Mi s-a suspendat permisul de conducere timp de 30 zile + amenda de 580 lei pe motivul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)