avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

buna seara. as dori sa imi raspundeti la intrebarile urm.: o persoana *contabil cu studii superioare* poate fi detasata pe o functie de contabil sef? daca da, cum se face incadrarea?actele aditionale cine le intocmeste, unitatea unde este angajata sau cea unde este detasata?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 22 Martie 2012
1. Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Asadar, detasarea se va face fie pe aceeasi functie detinuta la angajatorul care detaseaza, fie pe o alta functie dar cu acordul scris al salariatului.

2. pasii pentru detasare sunt:
a. societatea care solicita forta de munca emite o adresa prin care solicita detasarea pentru o perioada de .... a unui numar de .... salariati de la societatea care detaseaza.
In adresa se va mentiona si functiile respective ...

b. angajatorul care detaseaza emite o adresa prin care comunica ca este de acord cu detasarea salariatilor pentru perioada solicitata.

c. daca detasarea se face pe o alta functie, angajatorul care detaseaza solicita acordul scris al salariatului respectiv.

d. angajatorul va emite decizie de detasare pentru fiecare salariat detasat si va face inregistrarea respectiva in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea unui salariat marianicoo marianicoo cum se procedeaza la detasare,care sunt pasii de urmat, nu am facut nici o decizie de detasare pina in prezent,si nu stiu va rog,multumesc (vezi toată discuția)
Detasare Romică Stoica Romică Stoica Ce acte trebuiesc intocmite pentru detasare? (vezi toată discuția)
Detasare negut_dorina negut_dorina daca o societate care este subantreprenor detaseaza angajatii la alta soc care este antreprenor in baza aceluiasi contract cum se face inreg in ... (vezi toată discuția)