avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... perisabilitati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

perisabilitati

Buna ziua, am si eu o problema legata de perisabilitati va rog sa ma ajutati. Activitatea noastra este de comert cu aman. produse alimentare si am avut niste pierderi la legume si fructe la depozitare. As dori sa stiu perisabilitatile (procentul aferent depozitarii) se calculeaza la total intrari de marfa sau numai la intrarile de legume si fructe intre 2 inventare; noi facem inventarul o data pe an, la 31 dec. Si care este nota contabila ? 607 = 371 sau
% = 371
607
378
firma fiind neplatitoare de TVA.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:07, 22 Martie 2012
Conform HG831/2004, normei din 27 mai 2004 privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, art 4(din norma) :
[ link extern ]
"Art. 4
Perisabilităţile produse în condiţiile menţionate la art. 1 se aprobă de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, după caz, la nivelul cantităţilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia recepţionării mărfurilor transportate, a inventarierii sau a predării gestiunii, până la limitele prevăzute la art. 13"

Depinde de momentul constatarii lor, in cazul dumneavoastra la inventariere.
Din anexa 1 la norme(limitele admisibile de perisabilitate pentru produse alimentare şi nealimentare) veti aplica procentul de perisabilitate din coloana de "Depozitare" corespunzator produselor.
Nota contabila este corecta si in limita admisa de perisab. , cheltuiala este deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati magazin alimentar simonazbug simonazbug Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , nu stiu daca un magazin ce comercializeaza produse alimentare poate sa inregistreze perisabilitati la mezeluri, ... (vezi toată discuția)
Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)