avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator

va rog sa imi spuneti daca este legal ca sa fie aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor unei societati-in cazul in care s-a facut contestatie in instanta in termen legal si a fost transmis autoritatii care a desfasurat controlul si a incheiat pv de sanctiuni.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:58, 23 Martie 2012
Sechestrul asigurator, reglementat prin dispoziţiile articolelor 591-596 Cod de Procedură Civilă, constă în indisponibilizarea, de către instanţa sesizată cu cererea principală, la cererea accesorie a creditorului reclamant, a unor bunuri mobile sau imobile, aparţinând debitorului, aflate la acesta sau la un terţ, pentru ca, la nevoie, să se poata executa silit, în vederea acoperirii creanţei şi în raport cu valoarea acesteia.
In conditiile in care autoritatea competenta a dispune sechestru este instanta de judecatacare este suverana in solutionarea cererii reclamantului-se prezuma ca aceasta a retinut aspecte si elemente temeinice care au condus la necesitatea institurii sechestrului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru ioanaiux ioanaiux Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate daca am incheiat acum 4 ani un contract de imprumut personal, si am intarziat la plata ratelor deoarece am ramas in ... (vezi toată discuția)
Pot fi introdusi intr-un litigiu de munca asociatii ? nimar nimar Intr-un litigiu de munca prin care un salariat doreste sa-si recupereze salariile neplatite de angajator( si darile aferente la bugetele de stat) este ... (vezi toată discuția)
Sechestrul asigurator imobiliar cristi_ana cristi_ana Buna seara.As avea si eu o intrebare-printr-o ordonanta a organului de cercetare penala s-a instituit sechestrul asupra unei cote parti de 1/2 dintr-un imobil ... (vezi toată discuția)