avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimitere spre rejudecare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimitere spre rejudecare?

am facut recurs la ICCJ impotriva unei condamnari cu suspendare sub supraveghere, condamnare de 3 ani pt grup infractional organizat si complicitate la contrabanda. mentionez faptul ca m-am prelevat de dreptul la tacere pana in aceasta faza. Intrebarea e urmatoarea: In cazul in care in aceeasta faza dau o declaratie care ar fi in contradictie totala cu rechizitoriul si aduc acuze si asupra procurorului de caz se poate trimite cazul spre rejudecare? se poate sa imi inrautatesc situatia? ce se poate intampla in cel mai rau caz? mentionez ca parchetul nu a facut recurs decat eu.
Cel mai recent răspuns: seb_aku , utilizator 22:35, 23 Martie 2012
simpl advs declaratie nu poate duce la o rejudecare daca nu este sustinuta de probatoriul depus deja la dosarul cauzei. Nu orice critica adusa judecarii dosarului la fond / apel duce la o casare cu trimitere spre rejudecare, dosarul poate fi retinut si judecat pe fond de instanta de recurs.
Acuzatii aduse procurorului (celui care a instrumentat dosarul ptr ca cel de sedinta nici nu va cunoaste) nu au nici un efect pozitiv atit timp cit nu ati depus vreo plingere penala impotriva lui si nu a fost inceputa UP.
In caile de atac exercitate de inculpat nu se poate da o pedeaspsa mai mare decit cea primita pe fond / apel.
In caile de atac exercitate de inculpat nu se poate da o pedeapsa mai mare dar in cazul in care este trimis cazul spre rejudecare ce se poate intampla? se poate da o pedeapsa mai mare?
conform principiului ''neagravării situației în propriul recurs'' instanța de recurs nu va putea pronunța o hotărâre prin care să vă agraveze situația anterioară declarării acestei căi de atac.
Se poate ajunge la o pedeapsa cu executare daca se va trimite cauza spre rejudecare.
Depinde foarte mult ce va dispune instanta in dispozitiv.
in ce cazuri (criterii) instanta de recurs poate trimite cauza spre rejudecare? Rejudecarea se face pt toti si se pot schimba pedepsele tuturor celor implicati?

Alte discuții în legătură

Instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte din rechizitoriu - motiv de casare dharalamb dharalamb nepronuntarea instantei de fond pe unul din capetele de acuzare din rechizitoriul procurorului, poate constitui un motiv de casare a hotararii primei instante ... (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)
Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)