avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Acum ceva timp eu si fratele meu am facut succesiunea dupa tatal nostru decedat. Fratele meu a decis sa-mi lase casa mie pentru o anumita suma modica as spune fata de valoarea casei. Asa ca m-am imprumutat de la un prieten de acea suma de bani facand un act de mana fiind prezenti si 2 martori. Cu acea suma eu am despagubit pe fratele meu. Acum sunt pus in situatia unui divort cu sotia mea. Intrebarea este, eu trebuie sa o despagubesc pe sotie cu jumatate din acea sulta in caz de partaj sau poate sa-mi ceara in schimbul ei, casa. Acel act de mana cu 2 martori este valabil in instanta? Vreau sa dovedesc cu el ca acei bani nu au provenit din bani comuni ci a fost un imprumut care inca nu s-a achitat. Acel imprumut poate fi considerat bun propriu?
Si inca o intrebare:
In timpul casatoriei am infintat 1 firma impreuna cu un prieten. Pana la urma din motive de sanatate eu am renuntat si am cesionat partile mele la altcineva, practic am renuntat la firma aceea. Acum sotia vrea sa conteste renuntarea mea la firma, are dreptul la ceva din acea firma atata timp cat eu am renuntat?
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
kromred, utilizator
Cel mai recent răspuns: kromred , utilizator 10:06, 24 Martie 2012
In acest caz firma avvea capital social de 5 milioane, asta inseamna ca trebuie sa o despagubesc cu 2,5 milioane?
Dupa cum v-am scris mai sus, eu consider ca se aplica legea speciala, de aceea sunt adepta primei opinii, in sensul ca puteati sa vindeti singur (chiar daca ati facut acest lucru dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil).

Daca aportul a fost din bani comuni, da.
In alta ordine de idei, daca este vorba de 500 de lei, cred ca puteti sa platiti acesti bani fara probleme.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
ContSters241434, utilizator
multumesc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Divort Nicoleta0792 Nicoleta0792 Buna ziua! Sotul a achizitionat un apartament pe firma, trecut doar el administrator. Intrebarea mea este daca la divort eu am dreptul la apartament fiind luat ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei neasociate la partaj din firma sotului asociat unic AngelaTM AngelaTM Care sunt drepturile sotiei in urma divortului din firma sotului unde acesta este asociat unic.Firma este SRL si functioneaza de 22 de ani Casatoria a durat ... (vezi toată discuția)