bunaziua,daca ma intorc la lucru dupa ce am terminat concediu de crestere copil si nu au nici un loc disponibil,dar fiind obligati sa ma primeasca,imi dau de lucru doar asa ca sa zica ca nu m au primit(lucram in ind confectii,la masina de cusut,cu norma)in acest caz nu reusesc sa fac planul sa ajung la salarul minim pe economie,angajatorul este obligat sa imi completeze diferena ramasa (de la cat am realizat eu pana la sal min pe ec)multumesc
1. art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
2. Daca ati in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, atunci la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedierea dvs.
3. Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.