avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj aprtament si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj aprtament si teren

1.Cand socrii mei au decedat eu aveam 5 ani de casnicie iar dupa moartea lor noi am facut taxa de succesiune iar dupa aceaia ne-am mutat in acel apartament unde am facut imbunatatiri si renovat,iar dupa 18 ani am divortat de fosta sotie.
2.Socrul meu a depus actele pentru a intra in posesia unui teren,dar el a decedat si nu a putut sa-l ia,iar noi am continuat aceaste formalitati timp de 2 ani pana l-am obtinut.Sotia mea cand a obtinut acest teren (desi fostul socru mai avea o sora care inca mai traieste),a declarat ca e unica mostenitoare a acestui pamant si a obtinut acel act de punere in posesie si ulterior a primit si titlul cu tricolor pe el.
Mentionez ca atunci cand a mers la notariat si a dat acea declaratie ca e unica mostenitoare a schimbat si puzul adica din extravilan la facut intravilan desi era trecut la primarie ca teren extravilan.
Intrebare :
1. As dori sa-mi spuneti daca eu acum ca m-am despartit am vreun drept atat la apartament cat si la acest pamant tinand cont ca aceste cte au fost achitate de amandoi?
2. In cazul ca eu decedez ,actuala mea sotie are dreptul in locul meu la aceste bunuri?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:46, 23 Martie 2012
sa stiti ca in situatie cum e cea a Dvs fara acte in fata nu putem decat sa facem presupuneri.

din ce spuneti, banuiesc ca Dvs nu aveti dreptul la imobilul respectiv, el fiind bun propriu al sotiei fiind provenit din succesiune. aveti insa dreptul la a incasa o parte (probabil de 50%) din valoarea imbunatatirilor aduse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant dodorel62 dodorel62 Socrul meu a depus actele pentru a intra in posesia unui teren,dar el a decedat si nu a putut sa-l ia,iar noi am continuat aceaste formalitati timp de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Redeschidere mostenire astefanescum81 astefanescum81 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In 2002 socrul meu a decedat, la momentul respectiv era divortat. Cei doi copii (sotul meu si fratele lui) ... (vezi toată discuția)
Succesiune si dobindire apartament Petrash Petrash In urma decesului socrului meu a ramas un apartament cu doua camere. Dintr-o casatorie anterioara, socrul meu are doua fiice - pe FOSTA mea sotie si pe sora ... (vezi toată discuția)