avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot instala apometre daca nu exista asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot instala apometre daca nu exista asociatie de locatari ?

Tocmai am achizitionat un apartament care nu are apometre instalate si nici vecinii nu au. Cand am fost sa schimb actele pe numele meu am intrabat daca pot instala apometre si mi-au spus ca nu deoarece nu exista asociatie de locatari in acel bloc. ce pot face in acest sens ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 09:18, 26 Martie 2012
Prevederile in vigoare nu conditioneaza montarea de aparate de contorizat individuale de existenta asociatiei
Dispozitiile in vigoare prevad forma de organizare asociatii de proprietari,care sunt guvernate de Legea nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
Apometru general aveti?
Daca tot vreti sa faceti un lucru bun,incepeti si sa va organizati.
vr_elna a scris:

Cand am fost sa schimb actele pe numele meu am intrabat daca pot instala apometre si mi-au spus ca nu deoarece nu exista asociatie de locatari in acel bloc.

Unde ati fost sa schimbati actele pe numele dumneavoastra?
Cine a spus ca nu?
Daca nu exista asociatie, cum platesc vecinii consumul de apa si catre cine-l platesc?
Daca vecinii au contracte individuale cu furnizorul de apa, cu acesta trebuie sa discutati de apometru individual.
@adriantot
In Bucuresti pana acum, in blocurile in care locatarii nu s-au constituit in asociatii de proprietari, Apa Nova are contract incheiat cu un singur locatar, factura este emisa pe numele acelui locatar care repartizeaza apa pausal, incaseaza intretinerea si achita furnizorul.
imi cer scuze pentru raspunsurile intarziate.

Apometru general nu avem.
Apa o platim direct la Edilul si cei de aici au spus ca nu-mi vor accepta apometrele pana nu infiintam asociatie de locatari.

Alte discuții în legătură

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Legislație contorizare ar/ac la asociațiile de proprietari dv105v dv105v Bună ziua, Știu că s-au mai discutat subiecte referitoare la contorizare apei la asociaiile de proprietari, dar ce am gasit eu erau discuții punctuale pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa anulez o factura de apa-canal la pausal ? staicumariuss1 staicumariuss1 in urma unei cereri facuta catre apa-canal am primit acordul (verbal nu inscris ) sa-mi montez apometru individual mi s-a luat in considerare desi nu era ... (vezi toată discuția)