avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii bancare

salut,am o datorie la o banca pe care nu am mai platit-o de 6 ani,din probleme personale,din cate am inteles,conform codului de procedura civila,nu mai stiu ce articol,dupa o perioada de 3 ani datoria se prescrie,imi pote cineva da detalii mai exact? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:13, 23 Martie 2012
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, prescriptia fiind o sanctiune de drept civil instituita impotriva pasivitatii creditorului in recuperarea creantei sale. In legislatia actuala este reglementat de art. 2517 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cãtre un furnizor monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi: S-a înregistrat în contabilitatea firmei 2 facturi de cumpărări materiale: una din 31.05.2005- 451,35 ron şi una ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie catre furnizor telefonie ARICIU2009 ARICIU2009 buna ziua.am primit acum citeva zile de la o firma de recuperare credite si datori un act prin care iau la cunostinta ca datoria mea de 64 ron pe care o aveam ... (vezi toată discuția)