avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interogatoriu intimatei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

interogatoriu intimatei

buna ziua, Am un proces pe litigii de munca,unde urmeaza sa depun inscris interogatoriu pentru intimat (cons.local),vreu sa stiu care este procedura sau daca este un model anume pentru a formula interogatoriu ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariana1956h , utilizator 20:19, 23 Iulie 2012
Luarea interogatoriului se face astfel : partea care l-a propus sau instanţa, în cazul dispunerii din oficiu, formulează în scris întrebările, pe care le consemnează în partea stângă a foii de interogatoriu, fără să depăşească jumătatea colii de hârtie. Este necesar ca partea să prezinte întrebările în momentul luării interogatoriului şi nu să le depună la dosar mai înainte de termenul de judecată la care urmează să răspundă cel chemat la interogatoriu, deoarece altfel s-ar ajunge la pregătirea răspunsurilor dinainte ori interogatoriul trebuie să fie o surpriză .Răspunsurile la interogatoriu vor fi trecute pe aceeaşi foaie cu întrebările, în partea dreaptă a acesteia, în ordinea şi în dreptul fiecărei întrebări. De regulă, în practică se numerotează cu acelaşi număr atât întrebarea, cât şi răspunsul dat la întrebarea respectivă .

Potrivit art.222 C.proc.civ., statul şi celelalte persoane juridice de drept public, precum şi persoanele juridice de drept privat, vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica. De la această regulă, alin.2 al aceluiaşi articol prevede că se exceptează societăţile comerciale de persoane, ai căror asociaţi cu drept de reprezentare vor fi citaţi personal la interogatoriu. În acest sens s-a pronunţat şi practica judecătorească . Aşadar, persoanelor juridice li se comunică interogatoriul formulat în scris, la care trebuie să răspundă, de asemenea, în scris. Răspunsul la interogatoriu va fi semnat şi parafat de organul care reprezintă persoana juridică în mod valabil.
Adica persoana juridica sa inteleg ca are dreptul sa raspunda la intrebarile care pentru el nu sunt o surpriza....are timp sa-si pregateasca raspunsurile cum ii convin....pentru el nu este o surpriza?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu persoana juridica siempreska siempreska Buna! Un angajat a facut contestatie la decizia de sanctionare si a propus interogatoriul paratei (care este o societate comerciala). Cum se va desfasura ... (vezi toată discuția)
Citatie in care se mentioneaza ca se face interogatoriu marinela_09 marinela_09 Buna ziua, am primit o citatie de la judecatorie, cum ca trebuie sa ma prezint personal la interogatoriu. Sunt cu fostul sot in proces de vizitare minor. ... (vezi toată discuția)